Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Gekantelde schijf slecht?!

gerben
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  In mijn PC kast zit een speciale 3,5 inch HDD bay. In dat 'ding' staat mijn hardeschijf op zijn kant, hij ligt dus niet plat!!!! (net horizontaal, maar verticaal)

  Nou vroeg ik mij af of dit wel goed is voor de schijf en of hij zo niet sneller kapot kan gaan ofzo.

  Het gaat overigens om een maxtor 80 GB 7200 rpm 8 mb.

  mazzl

  pasToor
 • Ik denk niet dat dit kwaad kan, mits je hem maar goed vastschroeft.
 • Nee, het maakt niets uit. Binnen in de vaste schijf heerst vacuüm, en door de snelle rotatie blijft het hele zaakje keurig gericht. Het enige wat je met een vaste schijf NIET moet doen is: het ding snel in de hand roteren (draaien) als ie draait… Overigens schijnt laten vallen ook niet zo goed te zijn :lol:
 • Nou dat scheelt, hoef ik hem niet weer te verplaatsen :D

  Nog even wat andere vraagjes tussen door:

  Mijn AMD Athlon XP 2000+ draait op 1250 mhz, standaard instelling dus. Nou heb ik de FSB verhoogd naar 170 mhz en nu draait hij op 1890 mhz, oftewel als een XP 2200+ 8)

  Maar hoe zou ik hem nou als standaard XP 2000 moeten instellen EN waarom doet het bios dit niet automatisch? en hoe weet ik dat ik een Tbred heb en geen palomino?

  En….hoe kan ik mijn geheugen nou het beste instellen? ik heb nu een CAS van 2.0 en een clock frequency van 170.

  BEDANKT

  pasToor
 • [quote:80cb359fff]Maar hoe zou ik hem nou als standaard XP 2000 moeten instellen EN waarom doet het bios dit niet automatisch? en hoe weet ik dat ik een Tbred heb en geen palomino?[/quote:80cb359fff]

  FSB op 133, hij doet dit waarschijnlijk niet automatisch omdat dit verandert kan worden met een jumper op je moederbord. Die moet wel op 133 staan.
  [quote:80cb359fff]En….hoe kan ik mijn geheugen nou het beste instellen? ik heb nu een CAS van 2.0 en een clock frequency van 170.
  [/quote:80cb359fff]
  Voorzichtig de timings lager zetten en telkens testen of de pc stabiel draait. Agressieve timings zijn:
  SDRAM CAS#Latency: 2
  Row Precharge time: 2T
  Ras Pulse Width: 3T
  RAS to CAS Delay: 2T
 • [quote:5950f910bf="Brbnts rkl"]Binnen in de vaste schijf heerst vacuüm…[/quote:5950f910bf]

  Dit is nonsens. De schijf zelf is van massief aluminium. Maar je zal de behuizing wel bedoelen. Deze is niet luchtdicht, er zit zelfs een speciale drukvereveningsopnening in, voorzien van een filtertje, om vuil buiten te houden. Een normale 'schijf' zou meteen imploderen, als binnen de behuizing een vacuüm zou bestaan. Verder zie ik niet, hoe een vacuüm van invloed zou moeten zijn op bijvoorbeeld slijtage van lagers. Anders dan het ogenblikkelijk verdampen van eventuele smerende vloeistoffen.
 • kan geen kwaad, een pc mag je toch ook op zijn zij leggen als je dat wil
 • gerben, je hebt helemaal gelijk - en ik ben weer een illusie armer :oops:
  na enig zoeken vond ik http://storagereview.com/welcome.pl/http://storagereview.com/guide2000
  ef/hdd/op/packAir.html
  ter bevestiging - aan te bevelen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.