Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maxtor Dmax 9 60 GB: partitie kwijt

8 antwoorden
  • Vanmorgen zette ik mijn PC aan, en merkte ik dat de partitie van mijn Maxtor Dmax9 opeens verdwenen is... het gekke is dat windowsXP aan het begin een scandisk uitvoerde, en daar wel bestanden wist te repareren. Het programma drivehealth geeft verder aan dat de disk nog gewoon normaal functioneert, met alle eigenschappen binnen de normale limieten. Toch twijvel ik daaraan, omdat mijn PC hem een paar keer niet wist te detecteren. Weet iemand of dit eventueel op te lossen is? Zijn er tools die dit soort dingen herstellen kunnen? Aan een kapotte HDD is natuurlijk niet veel te doen, maar ik hoop eigenlijk mijn bestanden wel terug te krijgen. Ze zijn niet van levensbelang, maar wel jammer als ze weg zijn :( van scandisk weet ik dat je wel de schijf kan controleren, maar niet als er geen volumes aanwezig zijn volgens windows. Systeem: AthlonXP 2000 @ 2200 (OC settings hebben geen invloed, al geprobeerd) Epox 8K3A 512 MB intern geheugen ATI R8500 HDD1: Maxtor DMax60+ 40 GB HDD2: Maxtor DMax9+ 60 GB HDD3: Seagate Medalist 13 GB HP9310i cdwriter Afreey 50x cdromspeler WinXP professional
  • Probeer eens wat met EasyRecovery van Ontrack.
  • Zal het ens proberen. Ik had intussen al een tool gevonden die magic recovery heet, die draait nu nog. Ik wacht eerst even wat dat oplevert.
  • Drive is intussen echt RIP.... is dus verder niet meer nodig. Ieg bedankt voor de tip.
  • Heb je Powermax http://www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm al gedownload? dat programma ben je verplicht te draaien voordat je hem RMA stuurt. Mijn Maxtor 80gb 9 plus had precies het zelfde een week of 2 geleden. echter bij mij heb ik het kunnen herstellen.
  • Klopt, had ik al gedaan, maar niks meer aan te doen. Mijn bios detecteerde hem op een gegeven moment niet eens meer. Ik heb er nu een WD 8mb cache schijf voor terug gekregen, die ga ik morgen eens aan de tand voelen.
  • Ik had liever een 8mb plus 9 gehad als ik jou was, maar goed. WD is ook leuk
  • Klopt, maar het was kiezen of delen. Of ze bestelden een nieuwe 60 GB Dmax 9 voor me met 2 mb cache, of ik kon die WD meenemen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.