Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD speler inbouwen

Anoniem
BrigitteW
5 antwoorden
 • Ik wil een dvd speler in mijn PC zetten. Er zit al een CD-rom speler in en een brander allebei op de secundaire IDE connector. CD-rom=Master en de brander=Slave.

  Hoe ga ik dit aanpakken mbt de aansluitingen…secundair of primair en het Master Slave verhaal, want ik wil de CD-rom speler behouden ivm het installeren van software waar sommige dvd spelers moeite mee hebben.

  Of moet ik een :o Raid controller aanschaffen en daar mijn harddisk op zetten en wat doet zo'n PCI Raid controller met de datasnelheid.
  Een hoop vragen maar er is vast wel iemand die hier een oplossing voor heeft.

  Groetjes Don
 • Als je 1 harddisk hebt, zal deze (waarschijnlijk) als master op de primaire IDE zitten. De DVD jumper je als slave en zet hem op de zelfde kabel als de harddisk.
 • Is het zo dat de IDE aansluiting zich aanpast aan het langzaamste apparaat, in mijn geval is mijn Harddisk een WD 120 Gig JB 7200rpm
 • Dat de ide-controller terugvalt naar een lagere modus (bij combineren van b.v. ultra-dma33 met een bestaande ultra-dma66) is dacht ik mogelijk. Kan echter ook beide tegelijk ondersteunen; check de hardware specificaties van je ide-controller.

  Koop een raid-contoller met een extra harde schijf, dit biedt o.a. de mogelijkheid tot verdubbeling van de data doorvoorsnelheid.
 • Waarom een extra harde schijf, ik kan toch gewoon mijn huidige hardeschijf op die nieuwe raidcontroller zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.