Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

IBM AS400/9404

bussiechris
3 antwoorden
 • Wij zijn indertijd een fusie aangegaan met een ander bedrijf dat heel hun financiele admin. op een AS400 draaide van IBM.
  Dat beest is inmiddels 9 jaar oud maar deed het nog prima.
  Ik schrijf deed, want het heeft uitgestaan en niet aangesloten gestaan vanaf December toen wij verhuisden naar een nieuw pand.
  Ik ben vorige week begonnen om het weer aan te sluiten en heb het eerst een paar dagen met rust gelaten zodat de accu's weer een beetje op peil konden komen. Die staan inmiddels weer op 27,8V dus redelijk goed.
  Als ik nu het systeem probeer op te starten in MANAUL mode dan krijg ik een error code en springt het display bijna direct naar functie 11 en data 0000 000C, hetgeen zou inhouden dat het de IPL niet kan/wil opstarten.
  Voeddings probleempje? De accu'tjes van het op.panel staan nog op 5V.
  Die boy's van IBM rekenen 263 €uros P/U om te komen kijken en er word tenminste 2 uur berekend en dat ex onderdelen.
  Het ziet er niet naar uit dat we het nog lang in bedrijf zullen laten en we gaan er Z.S.M. de data afhalen om het op een gewone PC te zetten.
  Kan iemand mij een beetje raad aan de hand doen om:
  A. het eerst weer eens te laten werken.
  B. de data er af te plukken en
  C. wat kan je er daarna mee doen??? linuxen??
  Bedankt vast, Jos.
 • Hoi,

  Ik kan mij niet voorstellen dat jullie als bedrijf niet de kosten kunnen betalen om IBM te laten langskomen.

  Als jullie fin.administratie hierop staat lijkt mij dit van enorm bedrijfsbelang en mag geld in principe geen rol spelen lijkt mij, of is het bedrijf bijna failliet?

  Groet,

  Chris
 • Halo Chris,

  Het is uiteraard niet zo dat het bedrijf zich de kosten niet kan permiteren want de prijsopgave van IBM is geacepteerd en is bijna 3000 €uro's en het beest word morgen gerepareerd, maar persoonlijk lijkt mij het niet rendabel om met dit ding verder te werken, temeer daar er slechts 2 personen mee om weten te gaan en er niets meer op gezet word maar alleen geraadpleegd. Als hij b.v. volgende week word uitgezet (omdat het toch niet gebruikt wordt en maar staat te blazen )is ie dan weer kaduuk als we hem moeten raadplegen over een poosje…..??
  Daarom vraag ik mij af of de gegevens niet gewoon kunnen worden geconverteerd naar een meer bekend formaat zoals b.v, Excel of welke andere DB en dan op een CD of eventueel op een DVD schijf kunnen worden gezet en dan door iedereen gebruikt kunnen worden als dit nodig mocht zijn. Meer dan 8 GB aan data is het zeker niet, maar wel AS400, dus niet erg practies.
  Als je er dan daarna nog iets zinvols mee kan doen is dat alleen maar meegemnomen.
  Groeten, Jos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.