Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD Writers.

4 antwoorden
  • Ik zie steeds aangeduid staan DVD+R/RW en DVD-R/RW. Wat betekenen die + en die -? En waar ik ook steeds verschillende antwoorden op krijg; wat is sneller, 2x 256 MB of 1 x 512 MB DDR-RAM. Groeten en bedankt.
  • De technische verschillen resulteren in minieme praktische verschillen; analoog: een auto met 550 pk motor vergelijken met een van 575 pk is voor puristen.
  • Bedankt voor de reactie. Ik ben behoorlijk perfectionist, dus wil ik het ook weten. Dus 2 x 256 is sneller dan 1 x 512. Wil ik nog steeds graag weten waar die + en die - op slaan bij DVD+r en DVD-R cq RW.
  • Ergens gelezen dat het wezenlijke verschil tussen '-' en '+' bestaat uit een andere structuur van de rand van het spoor dat op de dvd aanwezig is. Dit leidt in het geval van de dvd+ tot een exactere adressering van sectoren hetgeen bij afzonderlijke achtereenvolgende schrijfacties leidt tot 'lossless linking'. Er zijn nog meer verschillen o.a. op het gebied van kopieer-beveiliging die bij dvd- op het schijfje wordt aangebracht. (dvd-r(g), dvd-(a) is hiervan vrij.)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.