Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

eigenwijze zip-drive

Anoniem
ieder1
3 antwoorden
 • ik heb een tijdje geleden een zip 100 gekregen. hij doet het prima, alleen de stationsaanduiding is elke keer anders!
  ik heb in mijn pc een harde schijf die is opgedeeld in twee partities.
  de hardeschijf, is primary master. de zip is primary slave. verder heb ik op de secondary ide-controller en cd-rom en een cd-brander.
  het probleem is dat de zip-drive wisselend of D: is of E:.

  op de tweede partitie staat de mapmijn documenten zodat ik het makkelijk kan back-uppen; het is dus heel vervelend dat de zip en de back-uppartitie steeds van 'plaats' verwisselen want daardoor raakt windows weer in de war!!

  als ik bij configuratiescherm\systeem\schijfstations op eigenschappen klik kan ik niet handmatig de driveletter instellen;de vakjes zijn grijs.

  zolang ik in mijn bios instel dat op de primary slave niets is geïnstalleerd gaat het in windows goed; primaire partitie=C:, 2e partitie=D:, zip=E:, cd-rom=F:, cd-rw=G:. alleen.. ik wil ook van de zip kunnen opstarten dus moet de zip in het bios worden herkend.
  het bios geeft keurig aan dat de drive een zip/atapi device is.
  elke keer dat ik daarna windows opstart zijn de zip en de 2e partitie omstebeurt D: en E: en dat is uitermate irritant! snelkoppelingen werken niet meer programma's raken in de war en ik heb de helft van de tijd geen bureaublad achtergrond. niet dat dat laatste nou zo erg is maar het gaat wel irriteren!

  wie weet wat te doen?
 • Ik had dit probleem, toen ik nog geen 3 hdds en cd-rom had (en dus ruimte voor een ZIP), ook. Heb het destijds opgelost door in de BIOS auto-detect uit te zetten, waardoor de ZIP niet tijdens boot gevonden werd. En (ik gebruikte Windows 2000) de ZIP-drive handmatig een driveletter te geven.

  Suc6!
 • waarom wijs je de zip geen vaste drive letter toe?

  (in xp b.v. in diskmanagement….)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.