Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Canon Powershot A40, zoeker

12 antwoorden
 • Als ik de zoeker (dus niet lcd scherm) gebruik van m'n Powershot A40, is het onderwerp een behoorlijk stuk lager gefotografeerd dan ik in het zoekertje had. Het onderwerp staat niet dicht bij de camera... Hebben meer mensen hier last van? Of moet ik het apparaat terugsturen naar Canon? Dankbaar!
 • zo'n camera's hebben daar altijd een beetje last van (dus geen dslr camera's) maar hoe extreem is het ? kan je soms eens je camera op een tafel zetten of iets dergelijks trek dan een voorwerp met je camera , een eer waar het voorwerp perfect in het midden staat van je lcd schermpje en een keer waar het voorwerp perfect in het midden staat van je optische zoeker en deze foto's eens hier posten? indien je ze hier niet kan posten mag je ze altijd eens doorsturen (gelieve eerst wel te resizen naar 800*600 of 1024*768) naar mij. e-mail : freewallpapers@hotmail.com. ik zal de foto's dan eens posten op een fotografie forum waar er verschillende mensen zitten die ook een powershot a40 camera hebben.
 • Dank voor je snelle reactie! Ik zal morgen m'n best eens gaan doen, als het wat lichter is. Nu kan ik alleen maar voorwerpen dichtbij fotograferen, wat natuurlijk een vertekend beeld geeft.
 • Even uitgeprobeerd op dezelfde camera: Als ik een object op ca. 2 m afstand fotografeer met het object in het midden van de zoeker, dan staat het object ook midden op de afbeelding. De afwijking is minimaal te noemen. Opvallend is wel dat het LCD scherm wat meer "rondom" weergeeft dan de zoeker. Toch maar even opnemen met Canon? Groet, Ton
 • Heb dezelfde camera ik kijk meteen ff of ik dat ook heb. Kan je ons ff op de hoogte houden over het contact met Canon? Thnx Peter
 • Vanochtend in alle vroegte tijdens het uitlaten van de hond een kiekje geschoten, zie hier het resultaat: [img:69a80c953a]http://www.dulfer.net/images/2003%2004%2001.jpg[/img:69a80c953a] Voor het gemak even 2 kruizen erin gezet: [color=green:69a80c953a]Groen:[/color:69a80c953a] het midden waar het bord zou moeten zijn [color=red:69a80c953a]Rood:[/color:69a80c953a] waar het gefotografeerd is. Is deze afwijking normaal?
 • :roll: ik heb een gewone scanner maar wil ook dia's negatieven ed scannen. Nu heb je verschillende mogelijkheden een aparte diascanner kopen of een scanner die zo wel negatieven als gewone foto's kan scannen. Wat is het beste? waar moet ik speciaal op letten? Wat is de minimale hoeveelheid dpi die ik nodig heb om nagatieven te kunnen scannen? Alvast bedankt voor het advies. Groetjes René
 • René, Je zit met je verhaal (vraag) in iemand anders z'n topic! Dit is weinig zinvol. Wat je dus moet doen is een nieuwe openen.... Groet, Ton
 • heb uw foto eens op een fotografieforum geplaatst met uw vraag en naar 't schijnt is het wel degelijk normaal, niet alleen met de powershot a40, velen gebruiken daarom ook meestal het lcd schermpje met natuurlijk als nadeel het hoge batterijverbruik en niet altijd praktisch als de zon er o schijnt. enige oplossing koop u een digitale spiegelreflexcamera maar daar hang al snel een prijskaartje van 2000 euro aan vast en dan heb je nog geen lens voor erop of zoals ik een camera kopen waar de optische zoeker ook een lcd schermpje is maar dan een kleintje met heel hoge resolutie (dan valt het stroomverbruik wel goed mee), maar dat brengt dan ook een extra prijsje met zich mee.
 • Dank voor de support. Vind zelf de afwijking behoorlijk groot, verre van wat ik van Canon gewend ben. :-? .. maar als de experts zeggen dat het gebruikelijk is leg ik mij daarbij neer. Nogmaals dank!
 • heb ik nu ook nog gehoord, dat als je uitzoomt met de a40 dat het probleem zelfs bijna extreem is
 • Ik heb dit probleem ook voorgelegd aan Canon. Kreeg hierop dit antwoord: [quote:424bcc9fd6]'Wij moeten u meedelen dat het beeld dat u door u zoeker ziet overeen zou moeten komen met het beeld dat u ziet op uw foto’s indien u recht door de zoeker ziet. Indien het beeld dat u ziet door de zoeker te fel afwijkt van de foto’s dan zal u uw PowerShot A40 binnen moeten brengen bij een Canon verdeler bij u in de buurt voor herstelling. U kan de lijst van de Canon verkopers op onze website vinden www.canon.nl onder "verkooppunten".'[/quote:424bcc9fd6] Ik begeef me dan ook maar naar een verkooppunt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.