Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

EZ-Bios op harde schijf

3 antwoorden
  • Bij het installeren van een MAXTOR harde schijf uit een oude computer krijg ik de boodschap adt mijn schijf niet door mijn ROM Bios wordt herkend en er een EZ Bios op is geinstalleerd. Of ik die maar wil verwijderen. Wire kan mij in het kort vertellen wat een EZ Bios is of waar kan ik literatuur vinden wwar ik wat erover kan vinden. Met dank
  • Oude computers konden geen schijven groter dan iets van 500mb herkennen, EZbios is een stukje software dat er voor zorgt dat die oude computers wel met de grotere schijven overweg kon. Als je de schijf nooit meer in zo'n oud systeem zet dan zou je het er af kunnen gooien, lijkt mij.
  • Bij Western Digital (andere HD fabrikant) kun je de data lifeguard tools downloaden: http://support.wdc.com/download/index.asp#dlgtools Dit maakt een opstartbare diskette aan, waarmee je o.a. EZ-BIOS kunt deïnstalleren. Ik hoop dat ie op je Maxtor schijf werkt, ander kun je nog altijd Maxblast uit proberen: http://www.maxtor.com/en/support/downloads/maxblast3.htm Ik weet alleen niet zeker of daar met EZ-Bios gewerkt wordt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.