Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC stottert

bigstaal
8 antwoorden
 • Zowel onder win98 als WinXP heb ik het volgende probleem:
  Als spellen vrij heftig worden begint mijn pc te stotteren. De enige oplossing is om een spel te saven en weer opnieuw op te starten. Ik heb totaal geen idee hoe dat is gekomen, daar mijn PC vroeger wel normaal liep. Ik heb al een paar keer de zaak geformateert maar dat hielp niet.
  Wat kan dat zijn?

  P4 1,7 Ghz
  512 MB SDRAM
  GF4 4600 128 MB
  P4B mobo
  40GB HDD
  Toshiba CDROM speler
  Lite on CDR
  SB live 5.1
  Dynalink modem
 • met welk spel stottert hij
 • voeding misschien, maar het zou ook kunnen dat er een achtergrond programma draait wat om de zoveel tijd een taak uitvoert (virusscanner oid.)
 • Dat zal wel een algemene ''swap'' zijn

  Het wisselbestand is een gegevensbestand dat Windows zelf aanmaakt, op het moment dat deze meer geheugen nodig heeft dan beschikbaar is in de vorm van geheugenchips. Dit geheugenbestand wordt aangemaakt op de harde schijf en is vele malen trager dan de geheugenprocessoren.

  je kunt merken wanneer er van dit bestand gebruik gemaakt wordt: tijdens het gebruik van uw programma's maakt je harde schijf veel geluid ("geratel") en de computer wordt in z'n geheel erg traag. je kunt dit oplossen door het werkgeheugen van de computer uit te breiden met meer RAM.
 • ram of cache loopt vol/over reden kan zijn, teveel progs op de achtergrond, virus, kapotte rammodule.
 • ik heb ook jarenlang ggestotterd,

  weet wel een goeie logopedist hoor…maar of die ook pc's doet :lol:
 • Mijn taakbalk heeft alleen icoontjes van Norton AV 2003 en InCD. Ik vermoed dat ik weinig achtergrondprogs heb draaien. UT2003 swapte totdat ik 256 MB extra toevoegde. Ik zal mijn HDD beter in de gaten houden. Tot zover bedankt alvast.
 • Bij Medal of Honor begint mijn HDD inderdaad te swappen. Dit is vreemd, want aan 512 MB SDRAM zou MoHAA toch wel genoeg moeten hebben. Volgens mijn Taakbeheer had ik zeker nog 160 MB van de 512 over. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat 512 MB te weinig is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.