Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe ALDO pc en dvd schokkerig

6 antwoorden
  • De nieuwe ALDI pc is toch niet bepaald een kleintje dat eenvoudig uitgevoerd is. Met de specificaties zou je toch vlot een dvd van de harde schijf moeten kunnen vertonen, nietwaar? Toch zitten er veel en vaak schokken in het beeld waardoor het meermalen niet vloeind is. Het geluid is met 5.1 wel prima. Ook zie je vaak digitale vlekken tijdens de film op mijn 19"-scherm. Ok, Kazaa draait dan ook wel als enige programma op de achtergrond mee maar ik dacht dat zo'n krachtige pc dat toch zou moeten aankunnen ... :o Myra
  • Nou, kazaa wil nog wel eens heel erg slordig omspringen met je system resources. Ik zou het eerst maar eens proberen zonder kazaa.
  • Op zich wel een beetje vreemd dat ie het niet goed doet. Kazaa uitzetten is altijd handig en kijk eens of je de allernieuwste codecs hebt. Met Divx kan dat nogal veel uitmaken omdat de nieuwste is aangepast voor P4 en AMD.
  • een dvd tje bekijken is nu ook niet bepaald een lichte opdracht voor je pc, en dan nog eens kazaa erbij dat is vragen om problemen, ofwel sluit je kazaa af ofwel moet je een latje ram bjkopen (256Mb)
  • Ja, daar wou ik het ook nog over hebben. Tussen alle geïnstalleerde software zit ook MEDION HOMECINEMA XL met daarin DivX Codec. Zou dit dan nu al verouderd zijn?? Ik heb de configuratie hierbij als volgt ingesteld: Postprocessing settings: MAX Film Effect = aangevinkt (wat dat ook moge zijn) en op driekwart staan Bij Quality Settings heb ik inmiddels SMOOTH PLAYBACK, OVERLAY EXTENDED én DOUBLE BUFFERING aangevinkt, maar dit scheelt weinig tot niets. Ook bij het op een willekeurig punt in de film op de tijdbalk klikken veroorzaakt een stilstand beeld van enkele seconden. Kennelijk moet hij nogal veel rekenen om dat punt te vinden.... Hoe kan ik bepalen of dit aan de codec ligt?
  • Gooi de allernieuwste eroverheen. Dat kan nooit kwaad: www.divx.com

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.