Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Partitieproblemen

Anoniem
Luucky
3 antwoorden
 • Mijn harde schijf is verdeeld in twee partities, C en D. Station C is 7 GB en D 12,1 GB. Ik heb mijn pc net geformatteerd en er weer Win XP opgezet. Maar als ik naar deze computer ga, dan zie dat er al 3 gb wordt gebruikt. Maar als je de mappen selecteert in C zie ik dat dat maar een grootte heeft van 1 GB. Hoe is dit op te lossen?
  Een ander probleem(?) is dat ik bij partition magic te zien krijg dat de harde schijf is verdeeld in C: en *.extended, en bij *.extended hoort ook het station D:.
  Bij extended staat dat de capacitiet 12,1 gb is en dat er ook 12,1 gb gebruikt wordt. En bij D: staat het wel goed, namelijk dat de capaciteit 12,1 gb is, en dat er 5gb gebruikt wordt.
  Volgens mij zijn deze problemen op te lossen met Partition Magic, maar ik weet niet hoe.

  bij voorbaat dank
 • Je kan tog gewoon met PM de hoeveelheid ruimte op de schijf betalen. Dat moet je dus doen: rechtermuisknop op C en D en dan resize doen. Dan zorg je dus dat je alle ruimte pakt:
  HD: 40 GB
  C+D=40 en niet 30 :o
 • Ik denk niet dat er een probleem is.
  1)
  Heb je de optie om verborgen mappen en dergelijke te tonen aan staan? Ik vermoed van niet en daarom is de waarde die je krijgt in My Computer groter dan de som van alle mappen.
  2)
  Hoewel ik PM niet ken, vermoed ik dat deze aangeeft dat de extended partitie 12 GB is en dat je daarvan 12 GB gebruikt voor het logische station D. Als je een logisch station D van 9 GB had gemaakt, had PM aangegeven dat er 9GB in gebruik was. Dit heeft verder niks te maken met de hoeveelheid data die je in dat logische station D hebt gegooid (5 GB).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.