Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ACCU's UPS

Anoniem
Wisja
7 antwoorden
 • Beste Forumers,
  Ik heb een vraag over accu's van een UPS. Ik heb een UPS van 2000Watt waarin 12 accu's van 7AH zitten. De accu's in dit UPS zijn 2 jaar geleden vervangen door nieuwe want het had meer dan 2 jaar in een hoek gestaan zonder dat het aangesloten was en ze waren allemaal overleden. Nadat er dus nieuwe in gezet waren heb ik het ongeveer een half jaar gebruikt in mijn kantoor op een industrie terrein en toen ik weer terug verhuisde naar ons hoofkantoor was het niet meer nodig vanwege het interne UPS net. De(het) UPS heeft al die tijd wel op het lichtnet aangesloten gestaan om de accu's op peil te houden. Nu wilde ik het thuis gaan gebruiken en blijkt dat 2 accu's nog perfect zijn, maar de andere 10 ondanks hun ± 13.2 V klemspanning deze nog niet eens een fietslampje kunnen laten branden en zich ook niet laten opladen want zelfs met een variabele voedding die 10A kan leveren en instelbaar is tot 32V krijg ik er geen stroom doorheen vanwegen hun interne weerstand.
 • Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een UPS van heel dichtbij gezien, maar wat voor [b:765232e31f]type[/b:765232e31f] accu's zit daar in? Lood-zuur etc.? Kun je ze net als een auto accu bijvullen?
 • De accu's in (volgens mij) alle UPSen zijn lood-gel accu's en geheel gesloten. valt dus niets aan bij te vullen.
 • [quote:362ced524f="Jose Pablo"]De accu's in (volgens mij) alle UPSen zijn lood-gel accu's en geheel gesloten. valt dus niets aan bij te vullen.[/quote:362ced524f]In dat geval geloof ik niet dat er ook maar iets te redden valt. Kaputt ist kaputt, zal 'k maar zeggen.
 • Bij Ni/Cad en Ni/Mh accus is vaak de reden dat ze geen energie meer kunnen leveren de vorming van zuurstof delltjes aan een van de platen en door deze een stroomstoot te geven zijn ze heel vaak weer geheel te reconditioneren, met de kleine accutjes van b.v. DECT telefoons heb ik in meer dan 95% van de gevallen een "dooie" accu weer kunnen reconditioneren.
  Vandaar dat ik me afvraag of met lood-gel accus niet iets dergelijks te doen is.
  Kaput is niet altijd Kaput! en 12 dooie accus is een dure begrafenis zal ik maar zeggen en ons Hollanders 'bent zunige menschen' toch maar!
 • [quote:16495671da="Jose Pablo"]Kaput is niet altijd Kaput! en 12 dooie accus is een dure begrafenis zal ik maar zeggen en ons Hollanders 'bent zunige menschen' toch maar![/quote:16495671da]

  Kan het niet laten en ik weet dat het niets met je vraag te maken heeft maar toch ff. :wink:

  Hollanders, ik zie aan je profiel dat je uit SPANJE komt :lol:
 • Niet geheel correct, dat ik in  Spanje woon !
  Is niet helemaal hetzelfde.
  Grtz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.