Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

toestenbord bij Netvista

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Even een korte vraag: wij hebben op school een IBM Netvista ontvangen met alle toeters en bellen…maar wat is dit in vredesnaam voor toetsenbord? ik heb bv onder de m een mu staan, waar ik normaal de ; heb staan staat nu een plus-minus en plus, op de plek van de \ staan < en >…..onderop staat bij print:s03-nh. ik moet overigens alles op gevoel typen… de interpunctie staat ook op andere plaatsen!
  de indeling is ongelooflijk complex… om gek van te worden! welk land-instelling is dit???

  Thor2002 Oh, en END en Home zijn ook al weg….verdorie wat een sof.
 • Dat is nou een NL toetsenbord, en inderdaad hebben de nieuwe Netvista zo´n "mini" toetsenbord…..
 • helaas. ik denk dat ik dat bord maar ga inwisselen voor een 'oud' toetsenbordje. Daar krijg je toch de zenuwen van? (ik nog niet zo zeer, maar mijn leerlingen gaan door het lint…) Overigens heb ik geprobeerd of de indeling NL goed werkt, maar da's ook niet het geval. Daarom stelde ik eigenlijk de vraag….

  Thor.

  Da's nou vriendelijk…
 • en om nog even door te vitten ( :-? )…Als ik inderdaad een Nederlands toetsenbord heb, waarom zit er dan een Duitse 'Ringel-S' op? Hè? 8)
  Hebben ze het in Amerika niet zo op Nederlanders, of is dat om de oudere computergebruikers alsnog eens lekker te 'pesten'?
  Ik heb nu dus mooi ingesteld dat ik een US keybord met NL layout heb, maar mooi dat dat niet werkt…
  Iemand een suggestie?
  Thor2002.
 • Suggestie: Doe het raam open en gooi het toetsenbord eruit! Of breng het toetsenbord naar het asielzoekerscentrum. Die zijn er altijd blij mee :lol:
 • Peter,

  ik denk dat bij de leerlingen optie 1 toch het best (be-)valt!! :roll:
  't Is toch ongelofelijk dat een bedrijf als IBM wél zo smart is om een small toetsenbord uit te brengen (zouden mensen daar nu om gevraagd hebben?) maar dat ze niet echt in de gaten hebben wat ze allemaal voor onzin op die toetsen plakken. Om dan vervolgens niet de indeling aan de toetsen te 'koppelen'.
  Overigens heb ik al wel het eerste voordeel ontdekt: je leert verdraaid snel blind typen….vooral de interpunctie!

  Thor.
 • Raad eens…..

  Je hebt een Duits toestenbord gekregen. Neem contact op met je leverancier en zorg ervoor dat je een vervangend (US) model krijgt.
 • MGeek,

  als ik bij IBM op de site een vervangend toetsenbord zoek en de code van het bord oproep, krijg ik de melding dat het een dutch toetsenbord is… Vincent had wat dat betreft gelijk. Het gaat me vooral om de layout.
  En vwb ruieln, het is een gegeven paard…Onze school kreeg deze nieuwe PC cadeau nadat we 500 oude elektrische apparaten hadden verzameld.
  Ik denk dat ik nog eens met IBM mail of er voro dit toetsenbord een speciale driver oid verkrijgbaar is onder XP-Pro…
  Thor2002
 • Een Nederlands toetsenbord met een ringel-S. Nog nooit van gehoord. En ook de 'mu' waar je het over hebt, komt ook op een Duits toestenbord voor.

  Maar voor nog geen twintig Euro koop je een nieuw toetsenbord bij de computerboer op de hoek…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.