Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Lite On DVD speler doet et nie helemaal meer

24 antwoorden
 • Ik heb de LTD 163 van Lite On (16x48 DVD). Deze leest maar de helft van de cd's in. De andere helft doet het in mijn brander (Lite On 32x12x40) perfect. Voorbeeld is mijn Diablo 2 LOD cd. Heb de DVD al open gehad (geen garantie meer) maar ik kon niet goed bij de lens om hem schoon te maken. Hij is komende september 2 jaar oud. Heeft dit ding zijn uren al gehad (wat ik mij niet kan voorstellen) of is er iets anders aan de hand?? Kabels Etc verschillende keren losgehad en weer aangesloten duz dat zit allemaal goed.
 • maak hem eens open. het kan zijn dat de laser geleiders wat zijn aangekoekt met stof vermengd met vel of zo. maak die een schoon. smeer die dan opnieuw in met wat siliconevet dat heeft een heel hoog smeldpunt. verkrijgbaar oa gamma :wink:
 • jah, dat is het em. Als ik hem open maak stuit ik op een printplaat die voor de toegang letterlijk tot mijn laser blokkeerd waardoor ik hem dus niet kan schoonmaken. De rest heb ik gwoon eff uitgeblazen. (voorzichtig naartuurlijk zodat er niet al teveel vocht bij komt) Die printplaat kan ik dan wel losmaken maar dan kom ik van de bandkabels tegen die: als je die losmaakt duz NOOIT meer vast krijgt. Dat zie ik ook niet zitten. Ik had al ged8 aan een schoonmaak cd maar niemand hier in de buurt heeft zo'n ding. En of het goed is voor me speler betwijfel ik.
 • [quote:228b308b49="De Geest Van Oirlo"]Ik heb de LTD 163 van Lite On (16x48 DVD). Deze leest maar de helft van de cd's in. De andere helft doet het in mijn brander (Lite On 32x12x40) perfect. Voorbeeld is mijn Diablo 2 LOD cd. Heb de DVD al open gehad (geen garantie meer) maar ik kon niet goed bij de lens om hem schoon te maken. Hij is komende september 2 jaar oud. Heeft dit ding zijn uren al gehad (wat ik mij niet kan voorstellen) of is er iets anders aan de hand?? Kabels Etc verschillende keren losgehad en weer aangesloten duz dat zit allemaal goed.[/quote:228b308b49] Lite-on (........) mooi spul he............
 • [quote:c9bd844a42="Jaap H"][quote:c9bd844a42="De Geest Van Oirlo"]Ik heb de LTD 163 van Lite On (16x48 DVD). Deze leest maar de helft van de cd's in. De andere helft doet het in mijn brander (Lite On 32x12x40) perfect. Voorbeeld is mijn Diablo 2 LOD cd. Heb de DVD al open gehad (geen garantie meer) maar ik kon niet goed bij de lens om hem schoon te maken. Hij is komende september 2 jaar oud. Heeft dit ding zijn uren al gehad (wat ik mij niet kan voorstellen) of is er iets anders aan de hand?? Kabels Etc verschillende keren losgehad en weer aangesloten duz dat zit allemaal goed.[/quote:c9bd844a42] Lite-on (........) mooi spul he............[/quote:c9bd844a42]klasse voor al de branders. echt klasse spul :wink: :wink: :wink:
 • Ciao.
 • ?oplossing? :wink:
 • [quote:6f80cd4fcf="De Geest Van Oirlo"]?oplossing? :wink:[/quote:6f80cd4fcf]kraak een bank>neem een lening>Koop Een Nieuwe Lite-On :lol: :lol: :lol:
 • En leer nooit van je fouten...............
 • Nou, als ik dan een nieuwe moet kopen, Geen lite on meer voor mij. Ik heb niks te klagen over de brander maar een vriend van mij had ook zo'n probleem met zijn DVD. Alleen hij zat nog binne de garantie termijn. IK NIET :evil: Ik zal eens rustig naar een andere gaan kijken dan.... :cry:
 • 'Lite-OUT'?.......
 • Jah :evil: Maar, hebben jullie ook nog goede ervaringen met bepaald type dvd drive? Dan weet ik welke richting ik uit moet kijken.
 • [quote:e1fd78b7ae="plextor"]kraak een bank>neem een lening>Koop Een Nieuwe Lite-On :lol: :lol: :lol:[/quote:e1fd78b7ae] [color=red:e1fd78b7ae]Oproep aan alle moderators 1. overleg of er een off-topic gedeelte moet komen 2. of knikker plextor en Jaap H eruit [/color:e1fd78b7ae] [quote:e1fd78b7ae="De Geest Van Oirlo"]Jah :evil: Maar, hebben jullie ook nog goede ervaringen met bepaald type dvd drive? Dan weet ik welke richting ik uit moet kijken.[/quote:e1fd78b7ae] Ik heb een SAMSUNG brandertje en dat draait opperbest. Welke speed wil je eigenlijk? Neem je genoegen met f.e. 16 of wil je echt het max v/h max met 52 speed? Ik weet nl niet of LITE-ON ook al zulke snelheden heeft. LITE-ON werkt in mijn ervaringen prettig en is goedkoop, maar de ondersteuning is als je problemen hebt niet optimaal.
 • Andere merken: - plextor (is vaak duur) - asus (gewoontjes maar met de kwaliteit en betrouwbaarheid die we kennen van asus) Dit zijn mijn ervaringen. Je kunt ook gewoon naar een winkel gaan en ergens om vragen. De markt verschuift tegenwoordig meer naar wat er bij komt, zoals Fuiji, die pas met zo'n watermerk machinetje kwam. De techniek is intussen al zover gevorderd dat we de langste tijd van de ontwikkeling van cd-branders nu wel hebben gehad, denk ik :cry: De dvd-branders zijn nu het nieuwe toekomstperspectief.
 • een goede dvd is toshiba
 • [quote:c40d26e0b3="DJPeedee"]Andere merken: - plextor (is vaak duur) - asus (gewoontjes maar met de kwaliteit en betrouwbaarheid die we kennen van asus) Dit zijn mijn ervaringen. Je kunt ook gewoon naar een winkel gaan en ergens om vragen. De markt verschuift tegenwoordig meer naar wat er bij komt, zoals Fuiji, die pas met zo'n watermerk machinetje kwam. De techniek is intussen al zover gevorderd dat we de langste tijd van de ontwikkeling van cd-branders nu wel hebben gehad, denk ik :cry: De dvd-branders zijn nu het nieuwe toekomstperspectief.[/quote:c40d26e0b3] DVD, geen brander :wink: Ik heb em nu toch schoon kunne maken maar het heeft niet echt veel geholpen. Wat vinden jullie van Aopen?
 • Ben zelf een echte Lite-On fan. De LTD-163 draait nu reeds twee jaar zonder problemen (wel regelmatig een firmware update gedaan). Waar je die firmware nu kan vinden is mij een raadsel, schijnt dat de CD/DVD afdeling is overgenomen door JVC. Gezien de prijs van een nieuwe licht-aan, zou ik niet twijfelen. Eddy
 • waarom hoor je niemand over benq? Zowel mn brander als dvd speler van dat merk. Ze bevallen beiden zeer goed. Nog nooit problemen gehad... Benq is toch vrij bekend of zit ik daar nou zo fout mee... Groetjes
 • Pioneer??? Ik heb er zelf een, de Pioneer 106S, zonder klepje, dat wou ik graag, ik weet niet wat jij van zo'n klepje vind. Maar verder doet ie prima zijn werk, nog nooit problemen mee gehad. En kosten ook niet zo duur.
 • Ik duz idd ook al op die site van lite On gekeken voor firmware updates etc....Maar niks hoor. Benq was het vroegere Acer. Daar is niks mis mee (denk ik). Ik zal nog eens wat rondkijken. Zoveel verschil zal er niet tussen zitten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.