Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ouwe kale lege laptop

Jaap H
6 antwoorden
 • Heb een oud dingetje gekregen (toshiba 110 ct, zonder o.s.) en heb geen cd romspeler om een o.s. erop te zetten. Het ding heeft wel een diskette maar niks moderns als een usb.
  Hoe kan ik hierop een besturingssysteem krijgen zonder dat het nu weer een kapitaal gaat kosten aan allerlei apperatuur?  Laat maar, bedankt voor de inbreng, maar ik geloof dat ie naar de schroothoop gaat.
  Het wordt veel te moeilijk en dat is ie ook niet meer waard.
 • Als het niet zo is dat - naar ik meen - de kabels van de ide-zooi in een laptop anders is dan die in een gewone desktop pc, zou je de hd uit je laptop kunnen halen, die in je desktop aan kunnen sluiten en er dan een besturingssysteem op kunnen zetten.

  Maar ik betwijfel of het werkt :evil:

  P.S. Mocht het lukken, zet dan gelijk de installatiebestanden van het os op de harde schijf van de laptop, want mocht je later opnieuw willen installeren, dan hoef je dan niet weer de hele boel in je desktop aan te sluiten. [i:0256158a1b]Het is maar een tip[/i:0256158a1b]
 • USB werkt trouwens toch niet buiten een besturingssysteem als Windows.
 • Er zit vast wel een parallelle poort op. Als je het ding kunt booten vanaf een diskette, kun je met een crosslink kabel een verbinding maken met een andere pc. Zo'n kabel kost iets van € 7,50. De verbinding kun je softwarematig leggen met bijvoorbeeld laplink, fastlynx of windows commander. Een dergelijke verbinding is vrij traag, maar werkt verder wel goed.
 • De methode van de harddisc even in een ander pc hangen is een fraaie methode. Enkele addertjes onder het gras. Partitioneer en formateer de harddisc niet op de andere pc om een mogelijk probleem te omzeilen.
  Gooi je er een image op van windows nt4 of hoger bewerk het dan eerst zo dat je geen problemen ondervind door verschil van ide-controller.
  (details: knowledge base microsoft.com).
 • is het niet zo dat als je hem op een desktop installeerd het net zo is als wanneer je van moederbord verwisselt dat alles instabiel word in windows enzo??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.