Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ruis op audio cd's,brander kaduuk?

4 antwoorden
  • Ik heb een poosje geleden een 2e hands Lite on cd brander gekocht. Omdat ik er één met zwart front wilde.Nu heb ik 2 audio cd's gebrand,één met Windows media player(Xp prof)en één met Nero 5.5. Nu is er op allebei de cd's een hoop ruis en gekraak te horen,net of je naar een radiozender luistert die je niet goed onvangt.Soms is het ruisen ook weg,en klinkt het goed. Denk dat het een hardwarematig probleem is van de brander. Zou het kunnen dat hij vuil is of iets dergelijks? En kan ik een brander schoon krijgen met een zo'n schoonmaak cd met borsteltje?
  • Je kan natuurlijk proberen een ander merk cd's te nemen. Als dit ook niet werkt ligt het aan de brander. De brander kan je niet schoonmaken met een clean CD. Je kan wel proberen de laser schoon te maken met alcohol (als dat kan hoor): heb het zelf nog nooit gedaan.
  • Het probleem wordt inderdaad veroorzaakt door de brander zelf, schoonmaken zal hier niet helpen. Kontroleer voor alle zekerheid of DMA is geactiveerd, zonder DMA en met andere programma's draaiende op de achtergrond kan je hetzelfde verschijnsel hebben. By the way, dat zwarte frontje kan je waarschijnlijk zonder probleem overplaatsen naar een andere writer. Eddy
  • [quote:bb354a7d3d="Eddy X"]Kontroleer voor alle zekerheid of DMA is geactiveerd,[/quote:bb354a7d3d] wat is DMA eigenlijk??en wat doet het?? :-?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.