Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Uitgestelde schrijfbewerkingen zijn mislukt

None
6 antwoorden
  • Hallo,

    Ik ben apetrots op mezelf, want ik heb geheel zelf een computer opgebouwd uit verschillende onderdelen, o.a.: Asus P4S8X moederbord, 2 HHD's (beide Maxtor plus 9 120 Gb, 8 MB buffer) op primairy IDE (beide Cable Select) en Secondary IDE met daarop DVD ROM (master) en Plextor 48/24/48 CD-writer als master.
    Helaas, krijg ik regelmatig in XP de melding in een kadertje: [b:e67d397b9a]uitgestelde schrijfbewerkingen zijn mislukt[/b:e67d397b9a]. Hierdoor zijn de gegevens van de betreffende file verloren gegaan (al merk ik er niets van). Volgens het bericht komt dit door een fout in de internet verbinding of door een hardware probleem. Dit laatste lijkt mij het meest voor de hand liggende. Heeft iemand enig idee waar het probleem kan zitten?
    Ik heb zelf al in mijn BIOS verschillende aanpassingen verricht mbt de HDD instellingen, zonder resultaat. Heeft het iets te maken met de buffer op de HDD?

    Help!!
  • In Windows zou het mogelijk moeten zijn om de cache die Windows (!) gebruikt uit te schakelen (dit is NIET de cache van je HD). Ik vermoed dat het probleem dan over is.
    Nadeel: zou invloed kunnen hebben op prestaties.

    En dan nog iets, op je tweede IDE heb je twee masters volgens je beschrijving. Ook niet jofel volgens mij.

    PS. Raak je ook echt data kwijt?
  • Niet als oplossing; slechts tot misschien misplaatste geruststelling:

    Microsoft is na vele jaren (ze begonnen ca. 1981) nog steeds niet in staat een Windows-versie te leveren die vrij is van de zelfs meest eenvoudige fouten.

    Ook als er niets aan de hand is krijg je in enkele gevallen een aantoonbaar foute mededeling van het besturingssysteem waar je derhalve gewoon geen acht op hoeft te slaan, hoe ergerlijk ook.

    Voorbeeld: 'XP' meldt mij regelmatig dat een bepaalde verbinding niet bestaat terwijl ik er gebruik van maak.

    'It's not a bug, it's a feature'

    Zie het aan en zorg voor een backup!
  • Ik zou eerst eens de bootdrive (C) master maken en de andere drive slave. Ook op de secundaire ide poort moet je een master en slave hebben. (Dus niet twee keer master).
  • Dank voor jullie antwoorden. Ik ben maar eens begonnen met Het anders indelen van de apparaten op mijn IDE-poorten. Nu HD-boot (master) en Plextor slave en IDE-2 HD (master) en CD-ROM slave.
    Dit veranderde niet veel. Zodra ik de 2e HD ontkoppelde ging de PC weer veel sneller en kon ik bv weer beelbewerken (met 2e HD ingeschakeld ging dit zeer traag en miste ik bij opname meerdere frames).
    Vervolgens ed IDE driver update vanaf ASUS gedownload. Nu komt het probleem: als ik de file, een zip-file, dubbelklik opend XP vanzelf de folder, echter de setup.exe zit er niet bij!? Dan eerst maar eens de file gewoon uitpakken en zie daar: er is dus toch een setup.exe!? Dit is mijnsinziens erg vreemd, maar goed, na het installeren van deze driver loopt alles weer goed! Ook de melding uitgestelde schrijfbewerking etc. komt niet meer.

    Conclusie: probleem opgelost door 1. andere indeling apparaten op IDE poorten en 2. nieuwe IDE-driver en 3. zip-file eerst apart uitpakken.

    Nogmaals dank voor jullie reacties.

    Roland Beuk
  • Graag gedaan!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.