Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hoe werkt een headset?

Anoniem
Jank
9 antwoorden
 • Mijn zoon heeft een headset gekocht, maar hij hoort wel de ander, maar de microfoon schijnt niet te werken. Gebruikt hem in MSN. Is hier soms nog speciale software voor nodig.
  Werkt onder WIN 98 SE en een MSI K4 moederbord met geluidschip.
 • Kijk eens bij je geluidsinstellingen of de microfoon niet op gedempt/mute staat.
 • Natuurlijk is er de mogelijkheid dat de microfoon stuk is. Maar daar gaan we even niet van uit. Bij msn moet je eerst de wizard geluidsinstellingen doorlopen. Dit gebeurt als het goed is automatisch bij het eerste gesprek. In die wizard moet je ook de mic configureren. Als ie werkt zie je dan een balkje lopen op het moment dat je praat.
  Je moet dan ook de opnamebron van de mic instellen. In jouw geval dus de ingebouwde geluidschip.
  De wizard kun je vinden door in het msn hoofdscherm te gaan naar extra en dan staat ie bijna onderaan.

  Waarschijnlijk overbodig, maar je hebt wel beide draadjes in je geluidskaart geplugd?? En natuurlijk in de juiste ingangen.

  En nee er is geen speciale software voor nodig.
  Succes ermee
 • We gaan het proberen, maar even een corectie van de kant van mijn zoon, hij hoort wel de ander praten, maar de ander hoort hem niet praten, maar wel de geluiden van de PC, bijv. als winamp aan staat of als er een spel draait. Mogelijk, dat dat wijst in de richting van de instellingen. Ik houd jullie op de hoogte, Jan K.
 • Dat antwoord van Gerben kan het dan wel eens wezen. Je hoort wel wat: output maar er is geen input: van microfoon naar PC. De microfoon kan natuurlijk ook kapot zijn maar lijkt me onwaarschijnlijk bij een nieuwe koptelefoon.
 • [quote:3f424dcd7f="Peter Hoogendoorn"] De microfoon kan natuurlijk ook kapot zijn maar lijkt me onwaarschijnlijk bij een nieuwe koptelefoon.[/quote:3f424dcd7f]
  kan ook een fabrikage fout zijn dan moet je ermee terug naar de winkel
 • [quote:9953ecdb2c="computer_nerdo"][quote:9953ecdb2c="Peter Hoogendoorn"] De microfoon kan natuurlijk ook kapot zijn maar lijkt me onwaarschijnlijk bij een nieuwe koptelefoon.[/quote:9953ecdb2c]
  kan ook een fabrikage fout zijn dan moet je ermee terug naar de winkel[/quote:9953ecdb2c]

  Duh, maar het is niet te hopen dat dat bij een nieuwe het geval is!
 • [quote:ffd817d6b5="Peter Hoogendoorn"][quote:ffd817d6b5="computer_nerdo"][quote:ffd817d6b5="Peter Hoogendoorn"] De microfoon kan natuurlijk ook kapot zijn maar lijkt me onwaarschijnlijk bij een nieuwe koptelefoon.[/quote:ffd817d6b5]
  kan ook een fabrikage fout zijn dan moet je ermee terug naar de winkel[/quote:ffd817d6b5]

  Duh, maar het is niet te hopen dat dat bij een nieuwe het geval is![/quote:ffd817d6b5]
  als het een fabrikage fout is zal die er al vanaf dat hij in de winkel lag zijn geweest
 • Lijkt me wel waarschijnlijk :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.