Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Extreem lange spin-up tijd CD-ROM drive

10 antwoorden
  • Ik ben in het bezit van een 52x LG CD-ROM drive. Probleem met dit apparaat is de extreem lange spin-up tijd ervan. Met sommige CD's, ik denk voornamelijk CD-R's en CD-RW's, kan het wel 10-15 seconden duren voordat de drive op toeren is en tijdens het indraaien wordt mijn systeem vaak zeer traag (muiswijzer bevriest, MP3's slaan over). Aan het geluid te horen lijkt het ook alsof de drive af en toe meer dan één poging nodig heeft om op toeren te komen. U begrijpt dat dit erg lastig is, ook als de CD-ROM drive op toeren is duurt het langer dan normaal om bijvoorbeeld Deze Computer te openen. Is dit een onfortuinlijke eigenschap van het apparaat zelf of is er misschien een instelling die gewijzigd dient te worden? P.S. Het apparaat doet dit al zo lang ik hem heb (2e hands)
  • Als het ding nieuw is, gauw terugbrengen naar de leverancier. Ik denk dat er iets met de laser is. Kan gewoon vuil zijn, maar ook defect.
  • Hij is duz 2e Hands (lees :wink: ), ik zou zegge, draai em open en probeer of je de lens kunt schoonmaken met een wattenstaafje met wat alcohol.
  • [quote:4f1c19a939="De Geest Van Oirlo"] draai em open en probeer of je de lens kunt schoonmaken met een wattenstaafje met wat alcohol.[/quote:4f1c19a939] daarvoor zijn toch ook schoonmaak cd'tjes? :-?
  • Das waar, maar als je die niet hebt kun je nog niks, en trouwens, open maken is nog veel interressanter ook :D :roll:
  • ik heb hetzelfde probleem maar dan met mijn cd-rom en ook mijn cd-rw echter mijn dvd speler doet het wel ok die staat op een andere datakabel ( die van mijn harde schijf ) kan dat er niet op de een of andere manier mee te maken hebben??? :roll:
  • Ja precies, mijn CD-RW doet het namelijk wel perfect. :-?
  • Het zou ook nog heel goed mogelijk zijn dat we allemaal in de verkeerde richting aan het denken zijn. De cd- rw's en cd-r's kunnen ook gewoon van mindere kwaliteit zijn aangezien: [quote:69760503d5]Ik ben in het bezit van een 52x LG CD-ROM drive. Probleem met dit apparaat is de extreem lange spin-up tijd ervan. Met sommige CD's, ik denk voornamelijk CD-R's en CD-RW's[/quote:69760503d5] Het is wel verwonderlijk dat het alleen bij deze cd's gebeurd. Ik zie in dat er gewoon niks mis hoeft te zijn met de cdrom maar het simpelweg aan je cd's ligt succes
  • Ik heb ook ff op mijn werk rondgevraagt en hier is er een die denkt dat het kan liggen aan of je de "master"en "slave"hebt omgedraait of gewoon verkeert hebt ingeseld ik moet dit echter nog ff uit proberen van het weekend dus jullie horen het nog van me :-?
  • Ik denk niet dat master/slave veel zal uithalen. Wat betreft het bevriezen van de muis en dus zware belasting voor je pc, stel de cd-rom maar eens in als 'dma if available'. Hij zal nu waarschijnlijk alsPIO-mode ingesteld staan. Dit kun je wijzigen door in apparaatbeheer, IDE 1 of 2(primair, secundair) bij eigenschappen te kijken

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.