Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PCMCIA USB 2.0 probleem

Anoniem
Jasonf
1 antwoord
  • Ik werk op een laptop met twee interne USB 1.1 aansluitingen. Gezien het feit dat ik ook USB 2.0 randapparatuur bezit, heb ik een Edimax PCMCIA USB 2.0 kaart gekocht met twee USB 2.0 uitgangen. Op één van deze uitgangen heb ik een Edimax USB 2.0 hub met vier uitgangen aangesloten (EU-HB4P) met externe voeding. Dit heeft altijd zonder de externe voeding van de PCMCIA kaart en drie stuks randapparatuur goed gewerkt.

    Nu heb ik sinds kort ADSL via een USB modem. Dit modem heb ik op vierde poort van de hub aangesloten en toen begonnen de problemen: ADSL werd zeer traag en de laptop liep vast. Toen kwam ik op het idee de externe voeding van de PCMCIA kaart aan te sluiten, omdat er mogelijk te weinig energie voor al die randapparatuur voor handen was. Ik kwam toen tot de ontdekking dat niets van alle randapparatuur (dus ook die voorheen wel werkte) het meer deed. Zodra ik de voeding uit de PCMCIA trek, werkt alles echter weer. Het aansluiten van de voeding levert soms een storing op (zie schermafdruk onder aan de tekst). Onder apparaatbeheer worden echter geen conflicten gemeld.

    Ik heb de PCMCIA kaart met voeding bij de winkel van aankoop omgeruild voor een ander exemplaar, maar verbetering blijft uit. Als ik de hub op een interne USB 1.1 poort aansluit, dan werk alles naar behoren. Kortom: het probleem lijkt bij de PCMCIA kaart te liggen: zonder voeding, levert hij te weinig energie om mijn vier USB apparaten te laten werken, met voeding werkt de PCMCIA kaart niet meer.

    Begrijpt iemand hier iets van?

    Jason

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.