Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hoe reset ik het BIOS

Sauron II
14 antwoorden
 • Ik werk op ‘t bedrijf met windows 95 en office 95. De dienst automatisering heeft alles dichtgetimmerd en instellingen zijn niet te veranderen. Zo is het niet mogelijk om een CD-Rom speler of CD schrijver aan te sluiten (een interne zit er natuurlijk niet in). Dit is in het BIOS uitgeschakeld, en het BIOS is met wachtwoord afgeschermd. Is er een mogelijkheid om er toch in te komen en eea aan te passen. Is een BIOS reset mogelijk en hoe doe je dat. Of is er een programma dat het BIOS wachtwoord kan omzeilen of kraken?

  Als iemand dat weet, heel graag…
 • moet je met een jumper CMOS clear doen
 • Gezien de leeftijd van het besturingssysteem zal het oplichten van de clip op de batterij ook wel werken.
 • [quote:336d05ed1f="water"]Gezien de leeftijd van het besturingssysteem zal het oplichten van de clip op de batterij ook wel werken.[/quote:336d05ed1f]
  het OS heeft toch weinig met de bios te maken?
 • Gokje: OS=95, dus pc (en bios) zullen ook wel van rond die tijd zijn.
 • Dat zou wel logisch lijken, maar dat is bij het bedrijf waar ik werk niet zo. Er is een licentie voor windows95 en aangezien dat doet wat het moet, wordt er niet overwogen om te upgraden. Ook als er een nieuwe machine geplaatst wordt staat er nog steeds win95 op. Ik kan me zo voorstellen dat een hop bedrijven zo lang mogelijk met een "oud" OS doorgaan als dat nog doet wat men verlangt. Upgraden kost bijzonder veel geld.
 • [quote:bae99e46fd]Dat zou wel logisch lijken, maar dat is bij het bedrijf waar ik werk niet zo. Er is een licentie voor windows95 en aangezien dat doet wat het moet, wordt er niet overwogen om te upgraden. Ook als er een nieuwe machine geplaatst wordt staat er nog steeds win95 op. Ik kan me zo voorstellen dat een hop bedrijven zo lang mogelijk met een "oud" OS doorgaan als dat nog doet wat men verlangt. Upgraden kost bijzonder veel geld.[/quote:bae99e46fd]
  Heb je helemaal gelijk in. Trouwens, ik heb jaren met w95 gewerkt en daarna op win98, maar win95 vond ik heel wat stabieler. En als je niet zo ingewikkelde programma's gebruikt, heb je ook niet anders nodig, en win95 is te installeren vanaf 120 MB, i.p.v. dik 1GB van XP
 • vraag me wel af in wat voor een bedrijf jij werkt, als jullie nieuwe pc's kopen (normaal gezien leasing) staat daar wel XP op, en als jullie zo jullie pc's kopen en het zelf nog allemaal moeten doen kost dit veel tijd aan het bedrijf, en wat doet 95 als enige os op een pc van bv 2003????
  Al eens je baas gesproken dat je dit allemaal kan inbengen in de belastingen??
  Heel eigenaardig bestuur daar.
  Upgraden kost minder geld dan bij jezelfde os blijven, reden daarvoor is dat je je nieuw os toch kan inbrengen en dat dit al gedaan is door de leverancier en jullie moeten alles nog zelf doen.
  Bij ons hebben we ook redelijk lang gewerkt met NT, maar XP was uit en per leasing dat afgelopen was is iedere pc dan maar toegekoemen met xp erop en nu zitten ze allemaal met xp (+/- 200 pc's).
 • [quote:d28d42fddf="rombaft"] als jullie nieuwe pc's kopen (normaal gezien leasing) staat daar wel XP op,[/quote:d28d42fddf]
  er worden ook computers zonder OS verkocht en dezen zijn (lijkt mij) veel goedkoper, of zit ik er nu helemaal naast? :-?
 • Ten tijde van windows 95 was windows nog redelijk betaalbaar. Qua licentiekosten zul je wel goedkoper uit zijn, maar of dat qua beheer ook zo is?
 • Het lijkt me dat als de dienst automatisering bepaalde instellinge gedaan hebben ze dat niet voor niets doen. Als ze bij ons zoiets zouden flikken zou ik toch even een vriendelijk woord met ze gaan spreken :lol:
 • Daar heb je helemaal gelijk in…..
 • Jullie hebben gelijk dat er de nodige opmerkingen bij de dienstautomatisering te maken zijn. Maar zolang zij denken dat ze het beter weten, en de directie gelooft ze, dan is er weinig aan te doen. Ze laten niemand aan de PC's klooien. En dat's precies wat ik dus wel ga doen. Kun je met de jumper CMOS clear iets 'echt' kapot maken? Ben er wel wat huiverig voor.
 • nee je zult alleen een stukje van de bios opnieuw moeten instellen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.