Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

RAID card

3 antwoorden
  • Ik heb zo'n 2 maanden geleden een nieuw Abit BE-7 moederbord gekocht, maar ik was toen zo dom geweest om de versie zonder RAID te kopen. Nu zou ik mijn pc willen uitbreiden naar een RAID en zonet heb ik op een site RAID cards zien staan. Nu vraag ik mij af of die RAID cards even goed zijn of koop ik beter een moederbord met RAID ondersteuning? En wat zijn aanraders qua prijs/kwaliteit? Want ik heb al zo'n kaarten zien staan die 2xduurder zijn dan een nieuw moederbord :S
  • M.b.v. een extra kaart raid toevoegen kost vanzelfsprekend altijd meer dan de meerkosten van een moederbord met raid t.o.v. de versie zonder raid bedragen. Hier zou tegenover kunnen staan dat de mogelijkheden van een losse raid-controller verder gaan dan die van een op het moederbord aanwezige raid-controller zoals ik eens ergens las. Indien je voor enkel een raid-contoller twee maal zoveel geld moet uitgeven als voor een moederbord dan moet je denk ik eens goed kijken of dat niet een absurde prijs is.
  • Mja, je hebt gelijk over de prijs ;) heb nog een keer goed rondgekeken en heb er al gevonden vanaf +/- 45 euro (die anderen zullen wel meer op de professionele markt gericht zijn). Ik kom vooral kaarten van Promise tegen, zijn die goed qua prestatie/betrouwbaarheid?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.