Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

raar vraagje

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Al een paar dagen ben ik aan het ergeren over de vraag of mijn combidriver in mij laptop stuk is. Vandaag naar de winkel teruggegaan en daar bleek deze het gewoon te doen. Thuis echter weer niets. Kan het zijn dat mijn stationsletter dezelfde is als die van mijn hoofdpc omdat ze in een netwerk staan. Of doe ik iest gewoon niet goed. Het betreft hier een Travelmate 530 van Acer. Met combidrive. Voor zover ik weet heb ik alle standaardprocedures doorlopen. In verkennen niets en drivers doen het gewoon. WindowsXP-Pro herkent gewoon alles. Maar nu nog zelf graag iets op het beeldscherm zien.
 • Als je twijfelt, haal je je PC toch uit het netwerk. Als het dan wel werkt, weet je het.

  Als je verder geen info geeft over het soort netwerk dat je hebt opgezet, wordt helpen overigens wel wat moeilijk. Een netwerk is al een netwerk als je een 'kabeltje' tussen twee PCs hebt en de machines elkaar kunnen 'zien' (ping). Jij hebt echter waarschijnlijk iets meer gedaan (ICS of zo).

  Ik heb weinig tot geen verstand van drive letters in netwerken omdat mijn netwerken of slechts een PC bevatten of Linux-machines bevatten waarbij ik geen driveletters heb.
 • Toch even nog verduidelijken. Misschien moet je het netwerk even loslaten. Ik verbaas me over het feit dat de combidrive bij mij geen cd-roms leest en in de winkel wel. Dat is in feite het grote probleem. Met andere woorden. Ik kan via de combidrive gewoonweg niets doen. Dat er nu wel de software opstaat heeft te maken met het feit dat ik een van drives in mijn hoofpc op het netwerk heb aangesloten. Maar ook via deze weg kan ik niet alles doen..
 • snap het niet helemaal : zou gewoon suggestie van Wim opvolgen.

  Hij leest cd wel in de winkel.
  Je komt vervolgens thuis en je sluit het NIET aan op netwerk.
  Probeer nu CD te lezen.
  Wat is dan het resultaat ?
  (probeer het met een niet-gebrande CD, dus een echte)
 • Laat ik het nog sterker zeggen: De helpdesk van Acer kon ook totaal nets met dit probleem. Maar of een helpddesk daarvoor ook geschikt is? Ik weet het niet.
 • Gebruik je exact dezelfde CD als in de winkel? Zijn het originele CDs. En mijn suggestie al uitgeprobeerd? Wat was het resultaat?
 • Ja hoor, niks deed het. Om je eerlijk de waarheid te zeggen ben ik van plan om toch een externe drive erop te zetten indien het probleem niet anders kan worden opgelost. De laptop is voornamelijk bedoeld voor digitale fotografie. Die software heb ik via de hoofdpc kunnen installeren. In ieder geval bedankt voor je antwoord.
 • [quote:840f0e67cc="bugs"]Toch even nog verduidelijken. Misschien moet je het netwerk even loslaten. Ik verbaas me over het feit dat de combidrive bij mij geen cd-roms leest en in de winkel wel. Dat is in feite het grote probleem. Met andere woorden. Ik kan via de combidrive gewoonweg niets doen. Dat er nu wel de software opstaat heeft te maken met het feit dat ik een van drives in mijn hoofpc op het netwerk heb aangesloten. Maar ook via deze weg kan ik niet alles doen..[/quote:840f0e67cc]

  Zet aub de feiten even op een rij.

  Welke CD's zijn niet te lezen ?
  Cd'rs, gewone Cd's ?
  Wat is het "echte" probleem ?

  Je vraagstelling is erg verwarrend.

  Eddy
 • De combidrive die in mijn laptop zit is totaal niet in staat om cd's te lezen of te schrijven. Dat wil dus zeggen zowel orginele als gebrande cd's, maar ook DVD wordt niet herkend. Terwijl bij eerste analyse in de winkel waar ik deze kocht het ding vreemd genoeg wel cd's las. Bij thuiskomst echter geen sjoege. Terwijl Windows XP-Pro hjet wel herkend. Daar houdt het verhaal dan ook op. Rara hoe kand dat. Verbinding in de laptop misschien niet in orde? Zou kunnen, maar dan moet Windows deze ook niet kunnen herkennen. Waarschijnlijker is er gewoon een softwarematige kronkel. Echter, bij het booten vanuit bios gebeurd er ook niets. Of de drive dan ookecht stuk is durf ik niet te zeggen.
 • [quote:e76e9fb206="bugs"]De combidrive die in mijn laptop zit is totaal niet in staat om cd's te lezen of te schrijven. Dat wil dus zeggen zowel orginele als gebrande cd's, maar ook DVD wordt niet herkend. Terwijl bij eerste analyse in de winkel waar ik deze kocht het ding vreemd genoeg wel cd's las. [/quote:e76e9fb206] Welke CD's las die? Heb je precies dezelfde CD's ook thuis geprobeerd? Zo niet, dan is de test niet goed uitgevoerd. Je moet eerst zeker weten dat je beschikt over goede CD-Rom's en CD's. Deze moeten dus wel op een of andere manier getest zijn. Jij moet met jouw goede CD-Rom's en CD's naar die winkel. En als die CD-Rom's en CD's daar wel werken en bij jouw niet, dan ben je een stapje verder. Ik begrijp dan het probleem dan niet, dat wel. Verder moet je dezelfde CD-Rom's en CD's ook in een andere PC stoppen. Als die daar wel in werken en niet in jouw laptop, dan ben je weer een stukje wijzer. Heel soms worden bepaalde schijven niet door alle apparaten gelezen. Heel soms is zo'n apparaat echt wel kapot. En soms deugt de schijf niet.
 • Nou ik begrijp je probleem ook niet helemaal..
  Laptop onder de arm en naar de winkel, doet-ie het!
  Weer naar huis, doet-ie het niet!
  Toch?
  Of heb je alleen de combidrive meegenomen?
  In dat geval een andere laptop kopen :D
 • :D Zo veel geld heb ik nu ook weer niet. Ergo: ben nu gewoonweg blut. Ik begin nu gewoon inderdaad te denken dat deze stuk is. Dus een nieuwe kopen terwijl deze 6 dagen nieuw is is dus geen optie. In ieder geval bedankt voor je reactie.
 • Zit er garantie op?
 • Ja, ik heb deze afgelopen vrijdag gekocht. Nieuw. Maar ik ga morgen naar de winkel. En dat terwijl het een mooie machine is ondanks de problemen. Weergave is perfect, maar het moet wel allemaal werken. En Windows vanaf een USB-machine installeren gaat niet. Althans zo heb ik begrepen.
 • Dus wat je bedoelt is:
  In de winkel leest hij wel DIE cd op DIE laptop en thuis niet?

  Ik heb eens gehad:
  Klant belt dat de monitor flikkert.
  Hij breng hem hier en na 2 dagen bel ik op en zeg dat er niks aan de hand is.
  Hij haalt hem op en na 1 dag belt hij weer en zeg dat hij flikkert.
  Ik ga er heen en idd hij flikkert.
  Ik neem hem mee incl. PC, maar wat ik ook doe hij flikkert niet.
  Ik breng hem zelf terug en sluit hem aan.
  en wat denk je: hij flikkert.
  RARA hoe kan dat?

  Wat was er nou aan de hand: de voedingskabel van de monitor was niet goed meer.
  (die had ik niet meegenomen naar de werkplaats!!!!!!!!!!!!!!!)

  Dus; heb je echt ALLES meegenomen naar de winkel, zodat je alles gebruik wat je thuis ook gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.