Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies aanschaf digitale camera

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een camera waar ik foto's mee wil maken zodat ik deze digitaal kan opslaan. Niet voor proffesioneel gebruik.
  Dit is dit wat mij???

 • Patrick,

  welgekomen op het forum!
  Sorry dat ik je even het veld in stuur, maar als je dit http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/search.php gebruikt, er camera invult, dan krijg je vèèèl meer antwoorden dan als wij nog maar eens van alles gaan posten in jouw topic. (hebben we over dit onderwerp al zo veel gedaan in vorige topics ….)

  goed? :D
 • Ik kan niets vinden over deze camera hoor.
 • Nee want die camera is vrij nieuw, lijkt me. In het verleden zijn er discussies geweest over eisen die je aan een camera moet stellen.

  De Trust camera zie ik zelf als speelgoed. Maarre, zelf ben ik wel begonnen met zo'n dingetje. Het grootste nadeel was dat de mijne geen flitser had. Ik heb onlangs gekozen voor het echte werk. Als het toestel rond de 200 euro kost, dan zou ik gewoon nog eens goed rondkijken wat er allemaal te koop is voor dat bedrag of ietsjes meer. Kijk als je er toch een dure geheugen module erbij moet kopen dan heeft het soms ook zin te kijken naar een duurder toestel met een goedkopere geheugen module. Je hebt niet alleen een camera nodig, ook accessoires!

  Ga voor jezelf na wat je precies wilt. Wil je gewone klik-klak foto's maken? Wil je landschapjes fotograferen?
  Ofwel welke resolutie zou je denken dat je nodig hebt voor je fotowerk? 1024x768 is volgens mij een echt minimum voor gewone foto's. Daaronder is alleen www geschikt. Maar wel veel mee te doen, dat wel!
  Dan heb je nog de kwaliteit van de lens enzovoort … Als je ook nog macro-foto's wil maken, dan moet wel op een praktische manier uitvoerbaar zijn. Mijn Trust kon dat vrij goed, alleen moest ik gokken welk deel van het onderwerp erop kwam. Ook was het batterijverbruik wat onvriendelijk. Batterijen half leeg, dan gaf die het op.

  Die discussie over dit soort zaken veroudert niet, en dat is dus allemaal al eens op dit forum besproken.
 • [quote:5cb3116e75="Hans.Vosman"]Ook was het batterijverbruik wat onvriendelijk. Batterijen half leeg, dan gaf die het op.
  [/quote:5cb3116e75]
  dat klopt ja…ik heb dat ook met mijn camara. Daar moeten gewone penlites in (2). Je kunt daarom beter eentje gaan kopen waar je een accu bij krijgt en deze net als een telefoon via een adapter gaat opladen.
 • Koop een Canon…..zit je altijd goed

  Ik heb de IXus v2 ben er erug tevreden over…Je geeft nu wat meer geld uit,maar dat ben je volgende maand vergeten…
  Geloof me …koop meteen iets goeds en je zult nooit spijt krijgen !
 • ik ken die camera ook niet die jij daar vernoemt, op papier kan ie wel goed lijken mar ik zeg u wel jij hebt bv een ccd van 2.0 Mp maar die kan slechtere foto's afleveren dan bv een canon, fuji, … van 1.5 Mp, onderschat niet welk verschil een ccd van goede kwaliteit kan maken, ook de lens speelt een belangerijke rol
 • In het aprilnummer van C!T wordt de Trust820 besproken (blz. 45). Hierbij inderdaad de kritiek dat de lens matig is (tegenvallende scherpte). Ik neem aan dat dit ook geldt voor het kleine broertje de 750.
 • Kijk eens naar :
  Canon A200 €198
  fuji Finepix A202 € 186,-

  zie bv www.camerahuis.nl
  Bovengenoemde toestellen kunnen simpel met oplaadbare NiMH cellen uitgerust worden.
  De fuji heeft een grote kaart standaard dan de canon (16/8MB)

  bv een GP powerbank http://www.gppowerbank.nl/  Peter
 • Om een camera uit te zoeken zou je ook op:

  www.dfip.nl

  Kunnen kijken. Geef een prijs range op en je krijgt alle camera's in die prijsklasse. Met resoluties, aantal pixels, en staan ook nog wel wat gebruikers reviews bij. Ook aanschaf tips…

  Groet,

  Stofnest

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.