Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD wordt niet meer herkend na foutief partiëren

Anoniem
Wisja
9 antwoorden
 • Ik dacht even mijn HD goed in te delen met Partition Magic 8.0, maar kwam halverwege tot de ontdekking dat ik een fout (in de verdeling van grootte) had gemaakt.

  Ik wilde abrupt annuleren, maar dat deed hij niet.

  Stom dat ik was, zet ik de PC midden in de bewerking uit. Ik start hem opnieuw op, maar de HD wordt niet meer herkend. Er zit maar één schijf in en Win XP wil hij nu dus ook niet opstarten.

  Valt hier nog wat te doen, opnieuw formatteren of zo :cry: :cry:


 • dat is inderdaad goed dom :S

  Heb je voordat je de pc uitdrukte wel de recovery diskette's gemaakt?
 • Als je nog data wilt redden dat eerst proberen. Je geeft niet aan wat voor partities (hoeveel en type) er origineel waren, dus kan ik je daar niet mee helpen.
  Daarna fdisken (partitioneren) en opnieuw partitioneren.

  Oh ja, en hoezo [i:732ad28e9e]wordt niet meer herkend[/i:732ad28e9e]? In je BIOS niet?
 • De harde schijf wordt inderdaad niet meer herkend in de BIOS en recoverydiskette's heb ik niet gemaakt.

  Betekend dit een nieuwe HD, of is er nog een oplossing. Kan ie niet opnieuw geformatteerd worden c.q. geconfigureerd ?? (evt. d.m.v. een andere PC ???) :cry: :cry: :cry:
 • Als de HD niet meer in je BIOS wordt herkend, zal formatteren en partitioneren ook niet lukken.
  Autodetect geprobeerd in het BIOS?
  Je kunt diagnose tools downloaden van de site van de fabrikant van de HD. Deze op een bootable flop zetten en kijken wat de tool aangeeft. Ik durf niet te zeggen of deze tools werken als de HD niet in je BIOS wordt herkend (geen ervaring mee) maar ze omzeilen waarschijnlijk het BIOS en daardoor zou het nog wel eens kunnen werken.
 • Voor Linux hoeft de schijf helemaal niet herkend te worden in het bios. Probeer iemand te vinden met een Knoppix-cd (is een linux-distributie die volledig van cd draait) en maak met [b:268a9c5eaa]fdisk[/b:268a9c5eaa] nieuwe partities aan. Je data ben je dan wel kwijt.
 • Je zou ook kunnen proberen het bestand DELPART.EXE te gebruiken. Hiermee kun je alle partities deleten en daarna kun je met Partition Magic opnieuw partities aanmaken. Uiteraard moet je schijf wel worden herkend, maar dat lijkt me duidelijk. Proberen kan in elk geval geen kwaad, en het is gratis: http://www.coxpc.com/delpart.zip
 • Ik vrees dat als hij niet meer wordt herkend dat het inderdaad wel het einde kan zijn…
  Overigens wel vreemd, je zou inderdaad in ieder geval je data kwijt moeten zijn (alleen al door de domme actie :wink: ), maar dat hij ook helemaal niet meer wordt herkend……
 • Wat ook vreemd is, is dat op mijn oude PC de IDE HD's als Master worden herkend en de CD-ROMspelers als SLAVE.
  Hier zijn de DVD-ROM en BRANDER als Master, dit kan misschien komen, door het niet herkennen van de HD, maar zou het zo kunnen zijn dat als de as SLAVE opgeef, er weer ruimte voor de HD is ???

  Zo ja, hoe???

  :o :o :o :o

  Prettige Koniginnedag nog!!! :P :wink: :roll: 8) :D :-? :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.