Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hard disk overleden?

11 antwoorden
 • Na een crash in Windows XP start de pc niet meer op en geeft aan dat er geen HD aanwezig is in BIOS. Een andere HD op het systeem werkt wel. Kan ik er nu vanuit gaan dat de orginele harddisk (Seagate Barracuda ATA V 120 GB) overleden is, aangezien de Bios deze niet meer ziet?
 • Dat hoeft niet perse. Je kunt in de bios even proberen via auto detect, en maar hopen dat ie m ziet. Anders met de herstel diskettes kijken of je hem nog kunt benaderen. Kijk ook even op de site van seagate, voor een repair tool. De oudere schijven werkte prima met DM(disk manager)
 • Auto detect werkt niet, maar ik zal toch even op de site van Seagate kijken. Bedankt voor de tip.
 • [quote:cec62eb153="Gerard Timmers"]Auto detect werkt niet, maar ik zal toch even op de site van Seagate kijken. Bedankt voor de tip.[/quote:cec62eb153] Ik denk wel dat hij is overleden, ik weet niet wanneer je hem hebt gekocht, maar anders gewoon terug naar de winkel.
 • Hang hem anders eens in een andere pc als tweede harde schijf. Dan weet je zeker wat er aan de hand is. Peter
 • Kun je met een (dos) floppy opstarten? De (XP) rescue disk bevat Fdisk. Daarmee moet je je harddisk kunnen zien...
 • Mischien een rare opmerking maar ik zalhem toch even vertellen. Ik heb ook zoiets gehad. WinXP liep vast en tijdens het herstarten geen HD. Ik heb de kast open gemaakt en gekeken of alles goed was. Dat was het ook!? Heb alleen een beetje gerommeld met die IDE kabel, effe eruit getrokken en dan er wweer in. Daarna deed ie het gewoon weer!!!!!
 • Zoek s met google naar seagate diagnostics. Daar vind je allerlei repair en diagnose tools.
 • [quote:0eb186410f] Ik heb de kast open gemaakt en gekeken of alles goed was. Dat was het ook!? Heb alleen een beetje gerommeld met die IDE kabel, effe eruit getrokken en dan er wweer in. Daarna deed ie het gewoon weer[/quote:0eb186410f] Dat is zo. Meestal een van de eerste dingen die ik probeer als ik weer eens aan het knutselen ben en iets doet het niet meer! Het is trouwens ook zo dat connectoren "op leeftijd" zowel door corrosie als ook door lostrillen (?) slecht kontact kunnen gaan maken. Ook dan is het aandrukken of wat jij deed (er af en weer goed er op) vaak voldiende! :D
 • [quote:9cd338097d="p.blauw"][quote:9cd338097d] Ik heb de kast open gemaakt en gekeken of alles goed was. Dat was het ook!? Heb alleen een beetje gerommeld met die IDE kabel, effe eruit getrokken en dan er wweer in. Daarna deed ie het gewoon weer[/quote:9cd338097d] Dat is zo. Meestal een van de eerste dingen die ik probeer als ik weer eens aan het knutselen ben en iets doet het niet meer! Het is trouwens ook zo dat connectoren "op leeftijd" zowel door corrosie als ook door lostrillen (?) slecht kontact kunnen gaan maken. Ook dan is het aandrukken of wat jij deed (er af en weer goed er op) vaak voldiende! :D[/quote:9cd338097d] Dan denk ik eerder dat de kabel een breukje heeft dan dat de connectoren door corrosie lostrillen, maar goed alles is mogelijk, dus ik zeg ook niet dat het niet kan.
 • Even een update. Harddisk aan andere pc gehangen, met negatief resultaat. De disk wordt noch door de bios, noch door de Seagate software gezien. Ik denk dat hij dus kapot is. Kan dus alleen aan voeding of IDE poort liggen. Het is een vrij nieuwe disk (~ 4mnd oud), maar aangezien ik hem zelf uit de pc gehaalt heb denk ik dat ik garantie wel kan vergeten. Zijn er toch mogelijkheden om de data van deze disk te halen zonder dat ik daarvoor meteen bij specialistische bedrijven uitkom met grote prijskaarten?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.