Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ntfs versus Fat32 bij AMD

Ruud de Wit
9 antwoorden
 • :o Hoe kan het dat bij een AMD proc. 1800+ een Fat32 part. sneller werkt dan een NTFS part!..???? Bij fat32 start sneller op en sluit sneller af.
  geheugen 512 MB proc AMD 1800+

  bedankt ….Mr Spock
 • sorry en werk uiteraard met WinXP
 • FAT32 kan op kleinere partities sneller zijn dan NTFS. Dat komt voornamelijk door het feit dat FAT veel simpeler in elkaar steekt en daar door minder 'overhead' (systeembelasting) dan NTFS meebrengt.

  Echter de nadelen van FAT (clustergrootte bij grote partities, foutgevoeligheid, fragmentatie) wegen m.i. niet op tegen de voordelen.
 • :o Ik heb een hardisk van 40 Gb
 • [quote:a4c7a8e66c="Mr Spock"]:o Ik heb een hardisk van 40 Gb[/quote:a4c7a8e66c]

  Hoe heb je die gepartitioneerd?
 • 2 partities, een van 20 Gb en een van 20 Gb
  dus gewoon in tweeen gedeeld.
  drive c was dus eerst een ntfs part. maar is nu weer een fat32 part.
  alleen het nadeel ….je moet dus wel eerst de schijf weer recoveren.
  en alles weer opnieuw installeren.( toch wel makkelijk zo'n alles op cdrom branden)
  Het kan volgens mij niets met de prosessor te maken hebben ik draai met een AMD 1800+, en die is razend snel (al wel weer oud…slechts 1 jaar en 1maand)
 • nou moet je dat "langzaam" van het systeem ( in ntfs)niet denken in seconden ( 5 of 10 )….maar meer in "merkbaar trager" (3-4) t.o.v fat32
 • [quote:11e9ccace6="Mr Spock"]nou moet je dat "langzaam" van het systeem ( in ntfs)niet denken in seconden ( 5 of 10 )….maar meer in "merkbaar trager" (3-4) t.o.v fat32[/quote:11e9ccace6] Dat ligt dus hoogstwaarschijnlijk aan de extra overhead. Heb je er tijdens het gebruik ook last van (in Win zelf)?
 • Nee …zodra win is gestart merk ik eigenlijk bijna niets van de "traagheid" al hoewel, bij sommige zware software als er bv. uit een andere sub dir info moet worden opgehaald zou je zeggen dat het wat trager gaat.
  Nee het problem doet zich vooral voor bij het opstarten van Winxp en het afsluiten.[alleen bij NTFS] zodra ik de part.in fat32 heb geformateerd gaat alles als een speer![ en dan bedoel ik echt als een speer, oftewel RAZEND snel!]
  Ook heb ik al gekeken met msconfig wat er zoal wordt opgestart, maar daar zie ik niets vreemds.
  Als "achtergrond" software is alleen Norton 2002 en Outpost firewall-PRO actief.[trouwens een perfecte firewall]………..trouwens,bedankt [tot zover] voor je interesse!
  Mocht je denken dat er een virus actief is?…'t lijkt me uitgesloten dan zou ik er met fat32 ook last van moeten hebben!…..en Norton zou dan direct alarm slaan!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.