Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

geen secundary drive

5 antwoorden
  • Ik heb een tweede harde schijf ingebouwd en daar heb ik een probleempje mee. In windows kan ik hem gewoon gebruiken maar Partition magic kan hem niet vinden. Ik zag in het opstartmenu van DOS dat ik wel een primary harde schijf heb (master) en een CD rom als slave maar een secundary drive is er niet. Ik heb al allerlei standen geprobeert van de nieuwe en de oude spullen (bus verwisseld , master slave verwisseld etc. ) maar niks werkt. Wie heeft er een hint.
  • Misschien moet je even melden wat voor moederbord je hebt (en welke BIOS versie) en om wat voor HDs het gaat. In principe moet je BIOS eerst de HD herkennen. Het kan zijjn dat je BIOS wat ouder is en daardoor grote HDs niet herkent. Flashen van je BIOS kan dan een optie zijn. Wat vreemd is, is dat Windows 'm wel vindt.
  • Hoe heb je het aangesloten? de 1ste hd en cdrom op IDE 1 en de 2de HD op IDE 2? en in je bios is hij ook niet te zien, ook niet als je hem laat detecteren?
  • Zo is hij nu inderdaad aangesloten,in het bios kan ik er niks over vinden. Helaas weet ik niet hoe je hem automatisch kan laten detecteren :-(( :cry:
  • bij standart CMOS setup zie je een lijstje staan, daarbij moet je overal "Auto" invullen vervolgens saven en je harddisks laten detecten

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.