Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DRIVE NOT READY

None
8 antwoorden
 • Mijn computer start niet meer op

  (Het is een oudje, hij geeft aan 66Hz) nou dan weten jullie het wel, maar…. Het was voor mij (60 jarige) best genoeg.

  Hij blijft staan op het volgende bericht

  Drive Not Ready
  Insert Boot disk in A

  Wat kan er aan de hand zijn???
  En hoe los ik dit op???

  Vast bedankt.
 • Squel,

  Drive not ready betekent dat het bios de HD niet "ziet". Dat kan de volgende oorzaken hebben:
  - de schijf is niet (goed) aangesloten; de data- en of voedingskabel zit los, of de voedingskabel zit verkeerd-om aangesloten;
  - de schijf is defect;
  - in het bios is een verkeerde instelling voor de schijf ingegeven.

  Ik zou de volgende volgorde aanhouden:
  1. start op met een opstartdiskette in A:, zodat u in DOS kunt proberen de schijf te benaderen.
  2. Controleer de bekabeling. Haal de voeding- en datakabel los en sluit ze opnieuw aan. Let er op dat bij de datakabel pen 1 (de rode ader) op het moederbord bij het cijfer 0 of 1 zit en op de schijf aan de kant van de voedingsconnector. (Als u hiermee niet vertrouwd bent, maak dan eerst een schets van de positie van alle aansluitingen)
  3. Controleer evt. de werking van de schijf in een andere pc.
  4. Ga aan de hand van het typenummer op des chijf op Internet na welke instellingen in het bios moeten worden vastgelegd en controleer deze. (Raadpleeg de handleiding van de pc om te zien wat u in het bios kunt instellen.)

  Succes,

  Ben
 • Indien hij het altijd gedaan heeft en je hebt niets veranderd: kontroleer of alle kabels nog goedzitten, start op in MsDos, probeer de C:\ te benaderen. Gaat dat niet: harde schijf heeft de geest gegeven en daar zit je met een probleem ivm de beschikbaarheid van een HD die nog kan werken met uw systeem.
 • start de pc op druk op del .
  als je in het bios zit ga dan naar bios features setup zet dan de opstart van A naar C :wink:
 • Zit er op de harde schijf wel een systeem? Ik bedoel Dos of windows. Als dat er niet op staat doet ie het ook niet. Dan moet je het met een systeemdisk proberen.
 • Als zijn PC nu niet meer opstart zal hij het voordien wel gedaan hebben zeker? Dan blijf ik nog altijd bij mijn vorig antwoord.
 • [quote:92d78cfb2b="Alicante"]Indien hij het altijd gedaan heeft en je hebt niets veranderd: kontroleer of alle kabels nog goedzitten, start op in MsDos, probeer de C:\ te benaderen. Gaat dat niet: harde schijf heeft de geest gegeven en daar zit je met een probleem ivm de beschikbaarheid van een HD die nog kan werken met uw systeem.[/quote:92d78cfb2b]

  Zal wel mee vallen denk,er is nog zat van dat oude spul.
  Ik heb eventueel nog wel een schijfje.

  greetz.
 • Het probleem is al opgelost. Na het vervangen van de IDE kabel deed hij het weer.

  Ben

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.