Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

half / full - duplex

Anoniem
bvvelde
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik vindt de termen Half en full duplex nogal verwarrend.
  Wat betekent het nu precies.
  Ik dacht altijd dat full het beste en snelste was met netwerkkaarten en dat geluidskaarten met full duplex meerdere audiostromen konden afspelen.
  Echter nu lees ik dat duplex 'herhaling' van het signaal beteken ? en dat komt de snelheid vast niet ten goede…hoe zit dit nou ?
 • Wanneer je iemand spreekt via de telefoon dan is er bijvoorbeeld sprake van een 'full duplex' verbinding; spreken en luisteren kan tegelijk. Gebruik je wel eens een 'walkie talkie' dan heb je 'half duplex' ervaren.
 • Bedankt,

  Dit is duidelijk !
  In beide gevallen is full dus het beste / snelste .
 • [quote:6b8b9c31cc="bvvelde"]
  In beide gevallen is full dus het beste / snelste .[/quote:6b8b9c31cc]

  De term zegt niets over snelheid, enkel over de mogelijkheid tot.
 • Bij een geluidskaart zou je bij fullduplex dus meerdere geluidsstromen kunnen afspelen.
  Bij een netwerkkaart zal het netwerverkeer van bijde kanten tegelijker tijd komen…dus dat zal de snelheid ten goede komen lijkt mij.
  Net zoals vroeger met de com (serie) en printerpoort (paralel).
 • [quote:f373a6d721="bvvelde"]Bij een netwerkkaart zal het netwerverkeer van bijde kanten tegelijker tijd komen…dus dat zal de snelheid ten goede komen lijkt mij.[/quote:f373a6d721]Even if your other network hardware supports full-duplex operation (it probably does) you may not notice a big difference in speed unless you have a lot of two-way traffic. If you do have constant simultaneous upstream and downstream traffic you might see a speed increase up to 12% depending on other network conditions.
  (bron http://www.macosxhints.com/article.php?story=20020902082941913 )

  [quote:f373a6d721="bvvelde"]Net zoals vroeger met de com (serie) en printerpoort (paralel).[/quote:f373a6d721]Verklaar u nader
 • Nou euh…..de compoort is langzamer dan de paralelepoort.
  De compoort verstuurt data in serie en de paralelepoort doet dat paralel.
  Met een nulmodemkabel is de printerpoort om deze reden iig sneller.
 • Dat heeft niks met duplex te maken. Dat gaat sneller omdat het parallel gaat en niet omdat het full-duplex zou zijn.

  De parallelle poort was bedoeld om data naar een printer te sturen hetgeen een data-transfer in een richting is. Een slimmerik heeft later nog twee-weg communicatie bedacht over de parallelle poort door misbruik te maken van bepaalde signalen (pinnetjes).
  De seriele poort is altijd bedoeld geweest voor twee-weg communicatie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.