Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Overburnen:slim of niet,en welk Merk CD-R/RW het best?

Anoniem
Captain_Kansloos
18 antwoorden
 • Bij CD-R/RW bedoel ik recorders en discs.Tenzij het niet uit maakt, als ie het maar ondersteunt,dat weet ik niet
 • zolang je niet extreem ver overburnt is er weinig risico pas als je echt een grote (50 mb of meer) overburn draait kan je best de boel wel slopen
 • Ik maak zelf regelmatig gebruik van overburning.

  Fabrikanten van writers dekken zich vaak in met de melding dat een writer mogelijk defect kán raken wanneer je gaan overburnen, maar ikzelf heb dit nog nooit gezien.

  Wat betreft de media is het zo, en dat geldt voor alle CDR's, dat aan de buitenkant de kwaliteit altijd het slechtst is. Er zitten daar gewoon de meeste fouten. Gebruikt je daar ter plaatse dan nóg een streepje extra, dan kom je op nóg slechter terrein.

  Mijn ervaring is echter dat wanneer je een goedekwaliteit CDR gebruikt, ze het ook na jaren nog prima doen.
 • dus als ik een MMORE 700MB 1-32X tot 727 MB overburn,is er nog geen probleem?En zo niet hoeveel minuten is dat,want daar vragen ze bij nero om.
 • nah ik denk dat je met die dingen van mmore zekr geen 27 mb gaat halen ….

  en 700 mb is 80 minuten toch? dus is 1 minuut 8.75 mb waard

  27 gedeeld door 8.75 = dus het aantal minuten ietsjes meer dan 3 minuten ( ff narekenen is uit me hoofd )
 • [quote:9197e115b3="FoXiERotjEknoR"]en 700 mb is 80 minuten toch? dus is 1 minuut 8.75 mb waard [/quote:9197e115b3]
  moet je bij het branden es opletten hoeveel mb er staat wanneer je 80 minuten brand dat is geen 700 mb :roll: (of nero deed gewoon vaag bij mij)
 • op vcd staat er bij mij gewoon 80 minuten …
 • Sorry voor de grootte maar jezus zeg(sorry,gelovigen),er staat in hoe je moet overburnen(het is gewoon een 700MB CD).Maar ik heb wel geprobeerd te overburnen,zegt nog steeds dat ie te klein is (ik zette em op 90 min,terwijl die maar 82min,47sec nodig heeft).
 • [quote:fde1f02386="Li'l compuguy"]Sorry voor de grootte maar jezus zeg(sorry,gelovigen),er staat in hoe je moet overburnen(het is gewoon een 700MB CD).Maar ik heb wel geprobeerd te overburnen,zegt nog steeds dat ie te klein is (ik zette em op 90 min,terwijl die maar 82min,47sec nodig heeft).[/quote:fde1f02386]

  Je bent nu met twee topics bezig om te kunnen overburnen op een 700mb cd.
  Maar kan jouw brander dit wel aan? Niet elke brander heeft de mogelijkheid om 90 minuten cd's te branden. Je kunt software matig wel op 90 minuten zetten, maar als het niet ondersteund wordt door je brander, dan houdt het op.
  Heb je wel de mogelijkheid om 90 minuten cd's te kunnen branden, koop die dan. :wink:
 • Deze was eigenlijk aan overburnen gericht, maar er kwamen geen posts meer op de ander dus gebruikte ik deze ook.Maar hoe kan ik zien of hij ze ondersteunt?Hij kan wel overburnen zegt nero.En het zijn 100 min Cd's
 • [quote:3f5b0ecf5f="Li'l compuguy"]Hij kan wel overburnen zegt nero.En het zijn 100 min Cd's[/quote:3f5b0ecf5f]Waar haal je die info vandaan?

  By the way; 700MB is niet persé 80 minuten of andersom. Dit heeft te maken met de indeling van verschillende typen CD's -> Data, Audio, Video, Mixed mode…
 • Even simpel in 'minuten' rekenen !

  je hebt 82,47 Min. nodig ! en je hebt cd`s van '100 Min.' ( als die er al zijn )….. dan gaat het toch !

  P.S. 100 Min. cd`s, waar haal je die vandaan ????????????
 • [quote:e7dd601179="HoOdLuM™"]je hebt 82,47 Min. nodig ! en je hebt cd`s van '100 Min.' ( als die er al zijn )….. dan gaat het toch ! P.S. 100 Min. cd`s, waar haal je die vandaan ????????????[/quote:e7dd601179]Als je brander dat ondersteund dan gaat dat idd. 100 Minuten CD's zijn bij diverse (web)winkels te koop.
 • uhm, URL please ??
  ( voor verkoop 100 Min. cd`s )
 • http://shop.cdfreaks.com/showproducts.php3?counter=on
 • Hmm, kijk, met feiten onderbouwde kritiek ! daar hou ik wel van..

  ( `k heb er trouwens gelijk een paar *** besteld :wink: )

  Weer wat geleerd…
 • Sorry dat 'k zo laat ben met antwoord maar welk merk en en welke prijs,want ik heb in de v&d; gekocht voor 9,99 van Think Xtra
 • [quote:2cdebf6634="Captain_Kansloos"][quote:2cdebf6634="Li'l compuguy"]Hij kan wel overburnen zegt nero.En het zijn 100 min Cd's[/quote:2cdebf6634]Waar haal je die info vandaan?

  By the way; 700MB is niet persé 80 minuten of andersom. Dit heeft te maken met de indeling van verschillende typen CD's -> Data, Audio, Video, Mixed mode…[/quote:2cdebf6634]
  als je met die info over overburnen bedoelt :Recorder->recorder kiezen.
  En zegt toch dat ze te klein zijn,ook al zijn het 100 min cd's

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.