Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Overzetten van lp naar cd-rom.

Anoniem
willems016
8 antwoorden
 • Oproep voor advies.

  Wie kan mij a.u.b. advies geven over het overzetten van lp naar cd-rom.
  Ik heb als senior heel veel oude elpees die ik graag een nieuw jasje
  wilde aandoen. Verlies ik veel in kwaliteit ? en welke soft en hardware
  heb ik hier voor nodig?
  Ik zou het prachtig vinden als iemand me hier over kan vertellen en
  adviseren, want ik weet er niks van.
  Bij voorbaat heel hartelijk dank.

  De groetjes van een wijnmaker.
 • je kan je platen speler aansluiten met behulp van een voorversterker om het geluid geschrikt te maken voor de line-in ingang van je geluidskaart.
  je moet ook even kijken welke opnamebron wordt gebruikt.
  opnamesoftware: Cool edit pro 2 van Syntrillium (te vinden op hun website)
 • Is natuurlijk een leuke klus, ook handig is dezelfde muziek even oppikken van internet; heeft u het waarschijnlijk in betere kwaliteit, sneller in huis en de platen slijten niet verder.
 • Magix Music Cleaning Lab is een eenvoudig te bedienen prog en geeft prima resultaten
  Prijs: omgeveer 15 euro
 • De kwaliteit van de opnames kan er beter van worden. Het juiste gebruik van filters en het verijderen van tikken uit een LP kan leiden tot een frisser geluidsbeeld.
  Wel vraagt het juist branden van van een LP op cdr enige tijd en aandacht. Ik mag veronderstellen, dat het de bedoeling is, om de nummers van een LP straks op cd afzonderlijk te kunnen benaderen. Dan dient het LP geluid omgezet te worden in een WAV bestand en vervolgens geknipt te worden in de afzonderlijke stukken, die de nummers bevatten. Dit kan in eerder genoemd programma Cool Edit Pro 2.
  2 Tips: werk per Lp zijde en als het WAV bestand opgedeeld wordt, begin dan achteraan in het bestand met knippen, dat werkt het vlotst. Ik sla de afzonderlijke fragmenten op onder het tracknummer/muzieknummer. Gebruik altijd 2 cijfers, 01 en geen 1, enz. Anders loop je de kans dat de volgorde niet meer juist is.
  Het uiteindelijke branden is simpel. Ik werk zelf onder NERO. Haal tussen de nummers de pauzes weg, dan komt de tijd op de cd aardig overeen met de oorspronkelijke tijd van de LP.
  Veel knutselgenot en daarna veel luisterplezier! Jan K.
 • Medeforummer Hans Vosman heeft een webpagina waarop ie een en ander uitlegt over het opnemen van LP's op je PC:

  http://home.hccnet.nl/h.vosman/lp2cd.htm
 • [quote:3b83d86355="Ochem@n"]Magix Music Cleaning Lab is een eenvoudig te bedienen prog en geeft prima resultaten
  Prijs: omgeveer 15 euro[/quote:3b83d86355]

  Helemaal mee eens.
  Ik ben er nu ook mee bezig en door de duidelijke handleiding krijg je perfecte kopieen van lp op cd-rom. Lp kant opnemen, wizard gebruiken voor tikken, kraken enz. Dan nog de wizard track en je lp wordt onderverdeeld in losse tracks. Is eventueel handmatig in te stellen.
  O.a te koop bij V&D; voor 30 Euro. Een iets oudere en niet midere versie is te vinden op de lokale pc-beurs. Waar je gelijk een voor versterker voor ongeveer 25 Euro koopt.
  Mocht je dit gaan doen, hou er dan rekening mee dat je de platenspeler aarde laat maken aan je pc. De stekkers van de platenspeler en voorversterker moeten op een ander stekkerblok, dan waar je pc op aangesloten is. Dit voorkomt een zeer hinderlijke brom.
 • Dat is geinig, je ziet steeds meer dat mensen platen digitaliseren.

  Ik doe dat al jaren, maar wel op een iets wat omslachtiger manier, maar dan ook absoluut zonder brom.
  Ik heb hier de luxe van 2 branders: een in mijn pc en een in mijn stereotoren. Ik ga als volgt te werk:
  Eerst neem ik de plaat op op een cd-rw schijf voor audio en verdeel het al grof in tracks, deze schijf lees ik in met de pc waar ik de wav tracks verder bewerkt met o.a. cool edit pro 2 en clean 2.0. Als alle tracks bewerkt zijn, schrijf ik het weg op een goede kwaliteit cd-r.

  En idd als ik na afloop de gebrande cd vergelijk met de originele plaat is het wel een wereld van verschil en de cd klinkt dus ook als een cd en niet meer als plaat.

  Een tip: Als je de platenspeler op de pc wilt aansluiten kan je ook gebruik maken van een gewone versterker mits deze maar voorzien is van een phono ingang. De draaitafel sluit je op de phono aansluiting aan en de pc op de tape out aansluiting.
  Tip 2: Zorg ervoor dat het microfoon volume in de windows geluidsmixer uit staat, dit voorkomt een hoop ruis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.