Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Docter pepper over me toetsenbord, kan ie onder kraan

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Ik hoorde dat je een toetsenbord kan schoonmaken door em onder de kraan te houden. Ik heb een Micorsoft Navigator toetsenbord.

  Kan dat bij deze?
 • nou ik zou het niet proberen. De meeste toetsenborden vinden water niet zo fijn, er zijn speciale toetsenborden tegen rommel en drinken (water) maar gewone toetsenborden met normale knoppen zover ik weet niet.
  Ik raad het je dus niet aan.

  greetz
 • ik heb het ff nagezocht in mijn pc-bijbel (upgrading and repairing pc's). Hier wordt geschreven dat je plakkerige vloeistoffen zoals jouw dr. pepper het beste kunnen worden verwijderd met [b:2b9fdc3733]gedestileerd[/b:2b9fdc3733] water. Je kan zelfs het hele toetsenbord laten weken in gedestileerd water. Je moet daarna vanzelfsprekend het toetsenbord goed laten drogen.

  In geen geval dus gewoon water gebruiken!

  Uiteraard is dit op eigen risico, ik heb dit zelf nooit geprobeerd…. :wink:
 • het lijkt me ook dat je hem in ieder geval GOED moet drogen, voordat je hem weer aansluit. ik zeg het maar uit voorzorg
 • want we weten allemaal wat er gebeurd als je dat niet doet….

  en dan is het huilen geblazen :P
 • ze zien me al aankomen bij scheikunde, ej mag ik ff die ton met 5 liter gedistileerd water meenemen :P.

  Dan hopen dat ik genoeg eraf heb gekregen, ik merk morgen of ie gaat plakken.
 • Mijn vorige kb had regelmatig een reinigings beurt nodig, gewoon uit elkaar slopen en de hele bubs , behalve de printplaat, in een teiltje sop en daarna afspoelen en laten drogen.
  wel 2 uur werk want achter iedere toets zit een schakelaartje met rubbertje en veertje maar dan deed ie het meestal wel weer een jaartje ofzo.
  Voor de duidelijkheid: de schakelaar van een toets is bijna altijd een soort van rubber kapje wat je indrukt, het rubber heeft een stukje geleidend rubber en deze verbind 2 contacten op de printplaat met elkaar, echt supersimpel alleen als je de boel uit elkaar haalt dan zijn het er dus heeeel veel….
  De printplaat contacten maak je schoon met een doekje en alcohol/spiritus.
 • [quote:ed2a446965="jackdegek"]
  In geen geval dus gewoon water gebruiken!
  [/quote:ed2a446965]

  Nee, want daar zit kalk in en dat geleid heel slecht.
 • OK, dan spoel je na met een beetje gedistileerd….
  Of nog beter: je wast de rubbertjes als laatste in een beetje spiritus, ontvet EN laat geen kalk na.
 • Of je koopt een nieuw toetsenbord of je moet niks te doen hebben.

  Als het nou over een laptop toetsenbord gaat………………….
 • Nou ja, eem MS kb kost toch gauw een €40 oid en dat loont miz toch wel de moeite om een uurtje aan te besteden.
  Is het nou zo'n kb van €7,50 dan wordt het idd. wat anders

  En zelfs dan nog: en zijn ook mensen voor wie 7,50 de moeite is om daar 2 uur op te zitten puzzelen , je weet daarna in ieder geval wel hoe een kb werkt… :lol: :lol:
 • [quote:d4743158fd="rwilligen"]En zelfs dan nog: en zijn ook mensen voor wie 7,50 de moeite is om daar 2 uur op te zitten puzzelen , je weet daarna in ieder geval wel hoe een kb werkt… :lol: :lol:[/quote:d4743158fd]

  En die hebben dan blijkbaar niets beters te doen.
  Ik moet het vrijdag weer gaan doen (laptop), maar er zijn leukere dingen.
 • [quote:178cbb9364="rwilligen"]OK, dan spoel je na met een beetje gedistileerd….
  Of nog beter: je wast de rubbertjes als laatste in een beetje spiritus, ontvet EN laat geen kalk na.[/quote:178cbb9364]Spiritus laat helaas een residu achter, en is daarom b.v. ook niet geschikt om recorderkopjes te reinigen. In plaats van spiritus kun je beter zo zuiver mogelijke alcohol gebruiken.

  Jan de Boer
 • Ik had bij mijn vorige pc ook wel eens gehad, en die daarvoor ook. Bij de eerst was het nog een mechanisch toetsenbord dus daar kan je de toetsjes vanaf halen.

  Toen ik echter mijn vorige toetsenbord opende vielen de rubbertjes van hun plaats af en deed ie het nooit meer.
 • Denk toch dat ie uitelkaar moet. Heb het zelf al twee keer gehad met koffie. De eerste keer heb ik het uitgebreid laten drogen, maar dat bord heeft het nooit weer goed gedaan. De tweede keer heb ik hem helemaal uitelkaar gehaald, goed schoongemaakt (vochtig doekje met een beetje zeep), laten drogen, en weer inelkaar gezet. Ik zit nu na jaren nog op die plank te tikken.

  Het probleem is dat er een aantal kunststof membranen (drie) onder de toetsen zitten (tenminste bij mij), waar water tussen blijft zitten, en dus niet of heel moeilijk droogt. Daarbij komt nog dat suiker nogal agressief is, en dus voor oxidatie zal zorgen.
 • Ik heb ook een keer dat dat probleem gehad met bier (ahum) op een toetsenbord. Toen kreeg de pc spontaan een 'keybord error'. PC uitgezet. uur later weer aangezet, en hij liep als nooit te voren. Dus alleen drogen moet ook wel kunnen.
 • [quote:8dc519cd2b="Johnny321"]Ik heb ook een keer dat dat probleem gehad met bier (ahum) op een toetsenbord. Toen kreeg de pc spontaan een 'keybord error'. PC uitgezet. uur later weer aangezet, en hij liep als nooit te voren. Dus alleen drogen moet ook wel kunnen.[/quote:8dc519cd2b]
  maar als ie dan heel plakkerig is niet :roll:
 • [quote:b98fc33da3="Johnny321"]Ik heb ook een keer dat dat probleem gehad met bier (ahum) op een toetsenbord. Toen kreeg de pc spontaan een 'keybord error'. . . . . .[/quote:b98fc33da3]Logisch, hij was natuurlijk straal bezopen. Maar dat gaat gelukkig over ;)

  Jan de Boer
 • Mijn home toets plakt, kan ik die loshalen zoals bij een ouder toetsenbord, dan hoef ik niet het hele ding te slopen.
 • [quote:2f15f91b57="gerben"]Denk toch dat ie uitelkaar moet. Heb het zelf al twee keer gehad met koffie. De eerste keer heb ik het uitgebreid laten drogen, maar dat bord heeft het nooit weer goed gedaan. De tweede keer heb ik hem helemaal uitelkaar gehaald, goed schoongemaakt (vochtig doekje met een beetje zeep), laten drogen, en weer inelkaar gezet. Ik zit nu na jaren nog op die plank te tikken.

  Het probleem is dat er een aantal kunststof membranen (drie) onder de toetsen zitten (tenminste bij mij), waar water tussen blijft zitten, en dus niet of heel moeilijk droogt. Daarbij komt nog dat suiker nogal agressief is, en dus voor oxidatie zal zorgen.[/quote:2f15f91b57]

  [sarcasm]
  2 tips:

  [list:2f15f91b57]Neem geen suiker in je koffie! Breken alleen je tanden van af, en je toetsenbord vind het dus niet fijn.
  Eet en drink gewoon niet bij je computer. Oké, ik doe veel met m'n computer, maar samen eten en drinken… nou nee… ik heb ook nog een non-virtueel leven (met echte sociale contacten, ipv jullie forumgasten die hun toetsten bord liefkozen enso… :wink: :wink: )[/list:u:2f15f91b57][/sarcasm]

  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.