Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Cd-rom/Dvd speler is weg

Anoniem
Chrusher
6 antwoorden
 • Ik heb een laptop Packard bell igo 2441 met een cd-rom dvd speler. Na gebruik van een cd recover programma is mijn cd-rom en dvd speler weg. Windows en ook linux wat op hetzelfde systeem is geinstaleerd herkennen geen cd speler (en d-schijf) meer. Ook uit apparaatbeheer is het het verdwijnen. Wanneer ik de speler probeer te zoeken met "nieuw hardware" vind windows geen cd-rom/dvd speler. Volgens mij is de cdrom niet stuk. Wanneer ik er een cd in stop herkent de computer dit en begint de speler te spinnen.

  Wat gebeurt hier maar vooral wat kan (moet) ik doen?
 • Dirkh welkom op het forum.

  Welk OS draai je ?
  Heb je ook al geprobeert om via de recover cd een herstel opdracht te geven.

  Je kan ook proberen om de voeding aan de dvd/rom eerst loskoppelen , daarna formatteren , en windows terug zetten.
  Als deze is geinstalleerd de pc uitzetten en de voeding terug aansluiten , als het goed is ziet windows dan wel de DvD/rom.
  Voor een desktop is dit goed te doen maar voor een laptop zal het iets moeilijker gaan vermoed ik.


  Suc6.
 • En met die CD speler heb je windows geinstalleerd :o

  doet hij het wel onder DOS? en herkend de BIOS hem ook.
 • Het probleem van de verdwenen cd-rom is opgelost, of toch ook weer niet. Na een nacht mijn computer met rust te hebben gelaten is m'n cd-rom weer tevoorschijn gekomen. Wat dat betreft is het probleem opgelost. Wat hem heeft doen besluiten om weer terug te komen weet ik echter niet, evenmin wat de oorzaak van z'n plotselinge verdwijning was.
  Het was geen virus omdat ik met en up to date virusscanner de zaak heb nagekeken. Wel trof ik in de bios een melding aan die als volgt luidde: IDE secondary = disabled. Ik neem aan dat deze melding verband hield met het verdwijnen van de cdrom. Echter was het ook onmogelijk om deze waarde in het bios te veranderen.

  Ik ben blij dat de cdrom/dvd speler weer terug is maar wat me blijft bezig houden is waarom hij plotseling verdwenen was. waarom verandert er iets in de bios en waarom hersteld zich dit na een nacht niets doen? Bovenal hoe kan ik dit soort verassingen in de toekomst voorkomen?

  P.S ik werk onder windows 2000. Heeft dit misschien ook invloed daarop?
 • Op het werk een dergelijk probleem gehad, bleek uiteindelijk toch een defect cd-drive te zijn.
 • Los zittende kabel of idd een kapot gaande cd-speler.

  Sterkte :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.