Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

i/o error - vervang diskette HD defect?

None
8 antwoorden
 • Een vriend van mij met een pentium 120 en een 1,2GB hd heeft een probleem. De machine wil niet verder opstarten dan de selftest waarin de schijven worden gevonden. Hierna (na enkele seconden wachttijd) verschijnt de mededeling "i/o error - vervang diskette". Dacht ik slim te zijn en van diskette te gaan opstarten - mooi dat dit niet werkte. De foutmelding was anders: "kette - vervang diskette". OK, kan, dacht ik. Harde schijf in een andere pc gehangen, als secondary master. Eerst opstarten in windows 95 en dan de nieuwe (vermoedelijk defecte) D-drive aanspreken. Helaas, geen respons en een hangend systeem.
  Mijn vragen:
  Als de schijf kapot is, wat is er dan stuk?
  Hoe krijg ik nog gegevens van deze schijf?

  Alvast bedankt voor de reactie,

  Greetz, dJezzer

 • Als-ie echt stuk is (waar het wel op lijkt) dan gaat het veel pieken kosten om de handel te herstellen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dat doen, en de tarieven die zij rekenen zijn meer op bedrijven gericht dan op particulieren.

  Sterkte!

 • Zijn er nog software-oplossingen om de data van deze schijf te kopieëren? Die commerciële bedrijven lossen dat toch ook zo op?
 • Zoek eens naar diskedit.exe. Prog van Norton, benadert de schijf byte voor byte.
  j.
 • nee. de comercieele bedrijven schroeven de hd open(in een ultra schone ruimte) en doen dan de schijven overzetten in een nieuwe hd behuizing.
  voor de kosten moet je rekenen op 100 en tot 1000 en guldens per teruggehaalde mb. in jouw gevall is het helaas te laat. als de pc de schijf niet meer kan benaderen dan kun je daar met fdisk ook niets meer aan doen

  ——————
  640 Kilobytes of computer memory ought to be enough for anybody. - Bill Gates, 1981

  [This message has been edited by zeeland174 (edited 23-09-2001).]

 • Ok, dan weet ik wat mij te doen staat. Hartelijk dank voor de informatie,

  Greetz, dJezzer

 • Dat is raar ik heb hetzelfde probleem, nadat ik een I/O error kreeg heb ik de schijf (Samsung 3.24GB) in mijn andere computer gedaan.
  Deze computer heeft W2k als besturing op asus P2BDS mainboard en hier werd de schijf wel herkend. (en heb ik snel alles erafgehaald)
  Maar als ik de schijf in een willekeurig andere computer doe (meestal oudere computer Pentium 1) krijg ik een I/O error.
  En als ik de computer met opstartdiskette opstart kan ik wel Fdisk(en) en meld dat er geen besturingssysteem op C;/ is ontdekt en dit kan komen doordat….blablabla.
  Kijk ik met optie 4 van fdisk naar de schijf meld FDISK dat het UNKNOWN system is.
  Vaag!
  Wat is dat nou eigenlijk een I/O error??
 • http://grc.com/spinrite.htm

  't is helaas geen freeware, dus ik mag je niet aanbieden het toe te mailen :wink:

  hiermee kun je - als je met die schijf in je pc kunt booten allicht wat doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.