Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD brander in externe USB2 case bouwen?

Anoniem
Ralph Bertram
2 antwoorden
 • Ik wil een DVD-brander (bijvoorbeeld de NEC ND1100 van Euro 179) zowel op mijn laptop als ook twee towers kunnen gebruiken. Er zijn kastjes met een USB2.0 aansluiting waar je een 5.25" IDE apparaat in kan stoppen (bijvoorbeeld de Q-tec 755C USB2 case van Euro 109).

  Werkt dat echt? Hoe zit dat met drivers en zo? Is de driver om de USB2.0 / IDE vertaling te doen en praat de PC vervolgens net zo met de DVD-writer alsof die in de tower zit?

  Ik ben benieuwd, want de kant en klare USB2.0-DVDwriters kosten tegen de Euro 400.

  Trouwens, als ik bijvoorbeeld de Freecom FX10 zou kopen, dat is eigenlijk wat ik hier boven beschreef en kost bij Informatique als actie Euro 359, kan ik dan over 2 jaar die "oude" DVDwriter er uit gooien en door een nieuwere vervangen?
 • waarom brand je niet via netwerk?

  het zal inderdaad ook in een externe case werken hoor…..
  inzoverre het een passende brander is (neem aan ide, aangezien bijna alle consumenten producten tegenwoordig ide zijn :cry: ) zal je er over twee jaar gewoon een nieuwe in kunnen zetten.

  ik neem aan dat je ervan op de hoogte bent dat je ook op je pc/laptop usb2 poorten nodig hebt dan? (als het 1.1 poorten zijn werkt ie ook alleen een stuk langzamer…..)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.