Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluids werkt niet MEER

Anoniem
XBL
3 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben een beetje bezig met webcasten via shoutcast (muziek uitzenden over het internet) en nu vond ik het een mooie reden om maar eens de drivers van mijn geluidskaart te updaten.

  Ik heb een Sound Blaster PCI 128. Zie verder m'n sig voor de rest van het systeem.

  Ik heb dus 2 drivers gedownload (1 speciaal voor de SB PCI 128 en 1 voor meerdere kaarten, waaronder de mijne).

  Als ik de driver voor de meerdere kaarten probeer, start-ie wel de setup, maar blijft op 99% hangen van het "klaarmaken van InstallShield."
  Wacht ik dan een tijdje, sluit-ie zichzelf af, en doet dan niks mee
  Probeer ik echter de driver voor alleen de SB PCI 128, zegt-ie dat de kaart niet geïnstalleerd is op m'n systeem, terwijl dat wel zo is.


  Toen ik de kaart in m'n systeem had gestopt, werd hij meteen door windows xp herkent en dus hoefde ik niks te installeren.

  Maar omdat ik die drivers toch écht wilde, ging ik maar met de cdrom van de geluidskaart, proberen de drivers te installeren. Hier is het echt grandioos mis gegaan, want nu doet m'n hele geluidskaart het niet meer!

  Ik heb de cdrom in m'n computer gedaan, op installeren geklikt, en toen zou-ie met het installeren moeten beginnen. Dit wilde hij echter niet, dus heb ik een beetje lopen klooien op m'n computer (weet niet precies wat) en nu doet hij niks meer.

  Dat hij het niet doet opzich is al vervelend, maar wat ook nog vervelend is, is dat de computer er nog langer over doet om af te sluiten, dan dat hij opstart! Ik zit gewoon 10 minuten te wachten voordat ik ben afgemeld!


  Om deze probelemen te verhelpen, heb ik alles wat in het lijstje van Add/remove software en te maken had met de kaart, verwijderd. Daarna heb ik de computer opnieuw op gestart, en toen had XP nieuwe hardware gedetecteerd (m'n geluidskaart).

  Ik wilde deze dus opnieuw installeren, zegt de computer, dat hij nergens de drivers kan vinden. Maar die staan gewoon op de cdrom, die ik in m'n computer heb zitten!


  Als ik bij device manager kijk, staat daar m'n kaart daar gewoon, en staat er dat hij gewoon werkt. Niet dus.


  Nu begrijpen jullie waarschijnlijk wel mijn vraag. Hoe krijg ik weer m'n geluidskaart aan de praat! Het is zo stil zonder hem :wink: .

  Jochem
 • creative had toch zo'n autopatch progje?
 • Heb je al geprobeerd om bij [b:25e0e7cf77]apparaatbeheer [/b:25e0e7cf77]die geluidskaart er uit te gooien en daarna opnieuw op te starten.
  En als je dat nou gedaan heb niet eerst die XP drivers installeren, maar meteen die gedownloaden.

  En als je het nou meteen goed wil doen, prik die geluidskaart dan eens in een ander PCI slot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.