Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

verloopstuk

Anoniem
OAP
12 antwoorden
 • Ik heb een probleempje. We hebben een nieuw toetsenbord gekocht, maar dat heeft een usb-aansluiting. Ik heb wel twee verloopjes van usb naar ps2, maar die zijn voor een muis en daar heb ik nu niets aan. Bestaan er dergelijke verloopstukjes voor keyboards en, zo ja, wie zou die kunnen hebben?
 • oke'Amsterdam :lol:
  www.mycom.nl
 • [quote:d40d9eeff6="OAP"]Ik heb wel twee verloopjes van usb naar ps2, maar die zijn voor een muis en daar heb ik nu niets aan. [/quote:d40d9eeff6]

  uhmm, die verloopjes zijn universeel volgens mij hoor. je kan er je toetsenbord ook gewoon op aansluiten.

  ze zijn er echter in 2 mooie kleurtjes die corresponderen met de poort van de muis of keyboard, zodat je weer waar wat moet…
 • met die verloop stukjes zou het moeten werken want ik werk altijd al zo met toetsenbord en muis!
 • [quote:c21aa81110="turbulence"][quote:c21aa81110="OAP"]Ik heb wel twee verloopjes van usb naar ps2, maar die zijn voor een muis en daar heb ik nu niets aan. [/quote:c21aa81110]

  uhmm, die verloopjes zijn universeel volgens mij hoor. je kan er je toetsenbord ook gewoon op aansluiten.

  ze zijn er echter in 2 mooie kleurtjes die corresponderen met de poort van de muis of keyboard, zodat je weer waar wat moet…[/quote:c21aa81110]Helaas zijn deze verloopstukjes niet universeel (zelf ondervonden met een muis en een trackball). In zo'n verloopstukje zit nl. een chip die precies bij z'n functie hoort. Het is dus niet zomaar een verloopje van pennetje naar pennetje, want USB is een totaal ander protocol dan PS/2. Door een en ander krijg je het ook nooit voorelkaar om twee verloopstukjes op elkaar te zetten, zoals seriëel-PS/2-USB, omdat die beide chips niet met elkaar kunnen communiceren.

  Jan de Boer
 • Ja, helemaal waar.
  Met een verloop van DIN naar ps/2 voor een keyboard werkt het altijd.
  Maar voor een muis bijna nooit.
  Wel als je een muis koopt waar zo'n verloop stekker bij zit, omdat die op elkaar zijn afgestemd.
 • Bedankt voor de hulp, beste mensen, maar ik heb de oplossing gevonden: terug naar de winkel en het keyboard omgeruild voor een PS2-exemplaar. Geen vuiltje meer aan de lucht! :lol: 't Was alleen een stuk duurder, want niet in de aanbieding… :cry:
 • waarom heb je hem niet gewoon in de usb gedouwd?:S
 • Terloops dan nog even dit;
  Ik heb me altijd afgevraagd wat het nut is van USB voor keyboard of muis?
  Een keyboard hoeft immers niet sneller te zijn dan de toetsaanslag van de gebruiker en voor die snelheid is ps2 ruimschoots voldoende!
  Of is het zo dat meer snelheid van gegevensoverdracht weer meer snelheid genereerd voor andere toepassingen?
 • [quote:85ef86d42a=".:ToBee:."]Terloops dan nog even dit;
  Ik heb me altijd afgevraagd wat het nut is van USB voor keyboard of muis?
  Een keyboard hoeft immers niet sneller te zijn dan de toetsaanslag van de gebruiker en voor die snelheid is ps2 ruimschoots voldoende!
  Of is het zo dat meer snelheid van gegevensoverdracht weer meer snelheid genereerd voor andere toepassingen?[/quote:85ef86d42a]Wel een beetje mee eens. Het heeft bovendien ook nog een heel groot nadeel, nl. in DOS of in veilige modus werkt USB niet. Dus fijn toetsenbord in zo'n situatie!

  Natuurlijk heeft USB ook voordelen ("elk nadeel heb z'n voordeel"). Je kan je PC in een hoekje onder je bureau zetten, en al je spullen op een klein hubje aansluiten. Lekker ruim bureau, en de hele handel aangesloten via maar één dun USB-snoertje.

  Jan de Boer
 • USB is een standaard aansluiting, die je voor vrijwel alle randapparatuur kunt gebruiken. Er zijn ook wel borden zonder 'lecagy' aansluitingen. Maar veelal zie je toch een combinatie van het een en ander.

  USB keyboards worden wel ondersteund, mits je het in het bios aanzet. Ik dacht dat ook altijd, maar het schijnt geen problemen op te leveren.
 • -koop gewoon een PCI USB kaartje. heb je weer genoeg USB-poorten
  -USB is gemaakt voor n00bs.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.