Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies gevraagd bij kopen harddisk

7 antwoorden
  • Hoi ik ben van plan een ftp servertje te gaan draaien maar nu zit ik met het volgende punt. ik zit een beetje te kijken wat nou goedkope harddisk zijn en die ook nog een aardig presteren. ik heb 2 hd's gezien die me kwa prijs wel aanstonden: -Maxtor 120 GB 7200r U133 (2Mb cache) -Western Digital 120 GB 7200r U100 (2MB cache) nu had ik mijn voorkeur op de WD maar maar ik had de maxtor goedkoper gezien heeft iemand ervaring daarmee (goede of slechte)???? of weet iemand een beter hd om aan te schaffen??? Alvast bedankt :)
  • Toevallig staat er op [url=http://www.tweakers.net/reviews/384]Tweakers[/url] een artikel hierover. Zijn wel 'high perfomance'-schijven met allemaal 8 MB cache buffer, maar toch... Suc6!
  • hoezo neem je geen 8 mb cache??? bij mijn schijf zat daar een verschil in van 15 euro
  • de 8Mb cache schijven preseteren beter dat weet ik maar die zijn inderdad duurder en aangezien ik 4x 120Gb wil aanschaffen scheelt het bij elkaar 60 euro!!!! dan vraag ik me af is het het geld wel extra waard!?
  • Waarom neem je dan niet de ibm GXP180 van 120gb met 8mb cache? 119 Euro in de pricewatch. In de bovenstaande test op tweakers.net niet de snelste, maar in andere reviews, zoals die van de C'T en op storagereview wel.
  • Na die test door gelezen te hebben op tweakers.net zag ik toch dat die maxtor schijvem het best presteren!!! Nu heb ik nog niet echt slechte ervaring met maxtor maar ik hoorde wel van een aantal mensen dat de maxtor's nogal eens last hebben van uitvallers :-? weet iemand daar meer van???? ander punt waar ik nog mee zit is het cache geheugen 2 of 8mb?
  • [quote:c6e8a59459="FLiPMans"] ander punt waar ik nog mee zit is het cache geheugen 2 of 8mb?[/quote:c6e8a59459] 8 MB natuurlijk! Het scheelt bijna niks qua prijs en extra cache is nooit verkeerd natuurlijk!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.