Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brander wil niet

4 antwoorden
  • Ik heb hier een pctje staan om weer te fixen. Pentium 2 233 MMX 64 MB geh nu gaat het geval. de brander werkt niet. heb eerst jumpers enz geprobeert, wilde niet, een andere brander hielp ook niet. (branders zijn getest en werken goed op andere pc´s) ide kabel vervangen hielp ook niet. bios gecheckt maar staat goed. FF het verloop: Computer start op en de bios geeft aan dat hij de HD, cd-rom en brander gevonden heeft en ingestelt. Dan start w98 normaal op ik ga naar de verkenner. druk een normale cd (orginele) in de brander maar hij wil de cd niet lezen, de pc loopt bijna vast totdat ik de cd eruit haal dan reageert de computer normaal. heb ook al verschillende cdees geprobeert maar die zijn gewoon goed. En wat ook vreemd is, de normale 56 speed cd-rom speler is super traag maar werkt wel. ik heb de systeembeheerder al om tips gevraagt en die heeft er na gekeken en zelfs hij komt er niet uit, er zitten al velen uurtjes in. Wie kan mij helpen? Alvast super bedankt voor de reacties!
  • ff een opzet hoe ik het aangesloten heb: [b:a6626498ba]Prim IDE [/b:a6626498ba] Master: HD Slave: CD-ROM [b:a6626498ba]Sec IDE[/b:a6626498ba] Master: Brander Slave: None Greetz
  • heb je de juiste ASPI drivers al geinstalleerd? je kunt ze halen op [url]www.adaptec.com[/url] hier staan ze voor 98, 2000, me en XP : [url]http://www.adaptec.com/worldwide/support/suppdetail.html?sess=no&language=English+US&prodkey=ASPI-4.70[/url] probeer het dan nog eens.
  • check ook of dma aanstaat

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.