Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Muis > PS2 én beamer>COM

None
12 antwoorden
 • L.S., In de C!T nieuwsbrief van 19 dec 2001 stond een stukje over de mogelijkheid om een muis én een trackball tegelijk aan te sluiten en te gebruiken. Door de muis op de PS2poort te zetten en de trackball op een USBpoort of een COMpoort.
  Ik wil iets soortgelijks doen, maar dan met de muis en de afstandbediening van de beamer. Als ik nú daartussen wil wisselen, moet de pc helemaal uit. Omdat de pc (nog) onder W95 draait (zakelijk :-? !) wil ik de PS2poort en de COMpoort gebruiken.

  Wanneer ik beide plugjes aansluit (voor de COMpoort heb ik een PC2>COM verloopje) werkt het apparaat op de COMpoort toch niet.
  Hoe kan ik dit verhelpen (het is voor mij lang geleden dat ik iets op een COMpoort aansloot :) )

  Met mijn dank voor het lenen van je kennis :P . Groet, Ief
 • dat ps/2–>com plugje zal wel het probleem zijn. Je kunt niet zomaar elk signaal van ps/2 naar com converteren. Je kunt misschien wel proberen je muis op dat plugje aan te sluiten en de afstandbediening op de ps/2 poort.
 • [quote:7803bcd1d8="De Geest Van Oirlo"]dat ps/2–>com plugje zal wel het probleem zijn. Je kunt niet zomaar elk signaal van ps/2 naar com converteren. Je kunt misschien wel proberen je muis op dat plugje aan te sluiten en de afstandbediening op de ps/2 poort.[/quote:7803bcd1d8]

  Niet dus. Zowel de muis in de COMpoort, als de ab van de beamer in de COMpoort werkt niet.
 • Probeer eens een ander plugje dan. Als ze het beiden niet doen kan het zijn dat het plugje kapot is….
 • Heel toevallig is het onderwerp verloopplugje in dit forum vandaag ook aan de orde geweest. Zo'n verloopplugje van COM-poort naar PS/2 werkt alleen maar bij het apparaat (waarschijnlijk een muis?) waar het is bijgeleverd.

  Jan de Boer
 • [quote:b531e3dac6="J. de Boer"]Heel toevallig is het onderwerp verloopplugje in dit forum vandaag ook aan de orde geweest. Zo'n verloopplugje van COM-poort naar PS/2 werkt alleen maar bij het apparaat (waarschijnlijk een muis?) waar het is bijgeleverd.

  Jan de Boer[/quote:b531e3dac6]

  ??? :o ???
  Dat lijkt mij hetzelfde als een verdeeldoos, die alleen maar werkt als er stofzuigers in worden geplugd.
  M.a.w. hoezo en waarom?
 • Omdat dat verloopje waarschijnlijk niet alleen maar een paar draadjes bevat.
 • [quote:b9763329dc="Wim Sturkenboom"]Omdat dat verloopje waarschijnlijk niet alleen maar een paar draadjes bevat.[/quote:b9763329dc]

  Ooh. OK. :oops:
  Maar het verloopje komt uit zo'n zakje dat hoort bij een toetsenbord en waarin ook een verloopje zat DIN naar PS2.
  Bovendien muis of beamer, het zijn beiden aanwijsapparaten.
  Én het verloopje PS2>COM is zo'n gegoten stukje. Dus niet gesoldeerd.
 • [quote:a49d43cc85="Ief"][quote:a49d43cc85="Wim Sturkenboom"]Omdat dat verloopje waarschijnlijk niet alleen maar een paar draadjes bevat.[/quote:a49d43cc85]

  Ooh. OK. :oops:
  Maar het verloopje komt uit zo'n zakje dat hoort bij een toetsenbord en waarin ook een verloopje zat DIN naar PS2.
  Bovendien muis of beamer, het zijn beiden aanwijsapparaten.
  Én het verloopje PS2>COM is zo'n gegoten stukje. Dus niet gesoldeerd.[/quote:a49d43cc85]

  Dat is een verloopje voor een toetsenbord, niet voor een muis.

  aanwijsapparaat muis en beamer, ja dat zijn ze, maar het blijft toch een muis en een beamer. Zo simpel is het echt niet. Ik sluit me aan bij de comments van de medeforummers
 • Dus???
  Ander verloopje PS2>COM, speciaal voor de muis?
 • De tip in de C!T nieuwsbrief suggereerde eenvoud.
 • [quote:604161be25="Ief"]Dus???
  Ander verloopje PS2>COM, speciaal voor de muis?[/quote:604161be25]In mijn eerdere reactie op deze posting verwees ik naar een soortgelijke vraag (op dezelfde dag!) op dit forum. Blijkbaar heb je daar niet even gekeken. Daarom nogmaals, in zo'n verloopstukje zit een chip die specifiek is gemaakt voor dat ene apparaat. Dit gaat zelfs zover (heb ik ondervonden) dat muizen van verschillende fabrikaten elk hun eigen verloopstukje nodig hebben. Je kan ze beslist niet zomaar verwisselen. Dus om een lang verhaal kort te houden: Je schrijft dat het bewuste verloopstukje bij het toetsenbord is geleverd. Dat betekent dus eenvoudig dat je het dan ook alleen daarvoor kan gebruiken. Een ander verloopstukje kopen zal dan ook niet zo eenvoudig zijn. Je zal dan, als het al kan, het specifiek bij [b:604161be25]die[/b:604161be25] muis moeten zoeken, anders wordt het niets!

  Oplossing zou dan zijn een nieuwe muis op de com-poort. Muizen kosten tegenwoordig nauwelijks meer dan een zakje snoep. Echter ik vrees dat ze voor een com-poort tegenwoordig nauwelijks meer leverbaar zijn. Mogelijk in speciale winkeltjes met tweedehands spullen of met partijen overjarige materialen.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.