Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Voeding

Anoniem
Ruud de Wit
18 antwoorden
 • Wat is nu een redelijke voeding voor een niet al te hoge prijs???
  het gelijd moet ook niet te erg worden.

  ik heb nu een no-name 300W voeding met een silent fan er zelf in gezet en dat werkt nu goed maar als ik een nieuwe videokaart zou gaan kopen trekt hij het niet denk ik.
 • Ondanks de gemengde verhalen heb ik goede ervaringen met Q-Tec voedingen. Ik heb zelf een 300 Watt standaard Q-Tec voeding in een Q-Tec basic kast (XP2200+, GF4 Ti-4200). Die voldoet prima en is redelijk stil. Ik zou in jou geval wel voor een 400 Watt of hoger model gaan.
 • Q-Tec is meestal geen verkeerde voeding, schijnt, persoonlijk heb ik er vrij slechte ervaringen mee. Echt goede voedingen zijn Antec Truepower's, Superflower etc.
 • jup maar daar betaal je dus ook voor en helaas zie je het dus niet in prestaties terug. alleen stabiel systeem maar als je dat al heb.
 • Sluit me bij Hu'uruun aan. Tja en je kan eenmaal geluk hebben met een no name. Als je een no name hebt liggen zou ik die eerst gewoon uitproberen; je ziet vanzelf of je systeem stabiel blijft en hoeveel lawaai er geproduceerd wordt. Als je sowieso nieuw moet kopen, zou ik zeker voor een A-merk gaan. Mocht je gaan uitbreiden, dan kan wat extra 'reserve'-power ook geen kwaad.
 • wat vindt je betaalbaar???

  voor 50 Euro heb je al een goeie voeding van chieftec bijvoorbeeld. deze zijn ook zeer goed, ook gezien dat de kasten van Antec en chieftec uit dezelfde fabriek rollen denk ik dat de voedingen ook wel wat gemeen hebben…

  gezien naar je sys in je systeem zal een 360 Watter wel voldoende zijn. Watt is niet het allerbelangrijkste maar ook het aantal Amperes op de V lijnen is zeer belangrijk.

  ach, en als je gaat OC'en, dan zijn je V lijnen je grootste probleem, denk gewoon na wat je gaat doen… standaard draaien?– dan kan zo'n Q-tec het ook wel trekken hoor..

  heb zelf ook een van de betere voedingen ( CWT 430 Watter) maar die zakt ook heel erg in als ik zwaar OC, dus merk zegt niet altijd wat.
 • ik OC een beetje maar binnenkort wil ik zwaarder gaan oc-en als ik meer kooling heb maar ik wil de voeding ook meej nemen naar de volgende upgrade.

  heeft een voeding met 2 casefans postive invloed op de casetemp?
 • aangezien ik niet te veel geld wil uitgeven is dan een Q-tec wat van 400W voor 26 euro????

  en nogmaals de vraag ofdat een dubbele fan in de PSU je casetemp kan helpen verlagen?
 • Tja, theoretisch zijn 2 fans natuurlijk beter dan 1, al ligt dat een beetje aan de capaciteit van die fans natuurlijk. Daarnaast moet je ook een beetje letten op de airflow in je kast.

  Ik zou trouwens voor een 450watt model gaan, dan heb je een wat grotere marge tov je huidige 300watt
 • de 450 hebben ze daar niet en ik vond 26 euro voor een voeding niet te duur.

  ik heb ook ergens een 420 Watt PSU - Levicom BlackLine gezien heeft iemand daar ervaring mee? of is 360W van chieftech ook voldoende ook voor in de toekomst?
 • Ik zou gaan voor de Chieftec 360 watt; nogmaals: het aantal Watts op de specificatie is niet van doorslaggevend belang en geeft geen garantie voor stabiliteit.
  Het is hier al vaker gezegd: de stabiliteit en het gecombineerde vermogen van de 3,3 en 5 volt lijnen is van groter belang.
  Vergelijk dit soort praat met het uitgangsvermogen wat sommige speakersetjes niet zouden moeten aankunnen; honderden Watts (PMPO dan) en dat zegt niets over de sterkte en of kwaliteit van het geluid.
 • okeej das waar dan wordt het denk ik die chieftech $$$ :cry:

  maar dan kan ik toch wel die voeding mee nemen naar mijn volgende upgrade van bijv een 9700???
 • [quote:a5c346dd2f="wilco_oranje"]okeej das waar dan wordt het denk ik die chieftech $$$ :cry:

  maar dan kan ik toch wel die voeding mee nemen naar mijn volgende upgrade van bijv een 9700???[/quote:a5c346dd2f]

  jawel…. zolang je er dan geen 6 HD's bijgaat hangen is er niet veel aan het handje.. :wink:

  tuurlijk kan je wel een cheapo voeding nemen van meer Watts, maar reken er dan niet op dat je lekker kan OC'en…

  nu weet ik niet of je chaintech zo'n OC beest is, en datzelfde geldt voor je CPU, maar echte PSU problemen springen vaak pas op bij hoge FSB speeds, en dan niet 10 FSB OC'en ofzo.. dan is een goeie PSU echt belangrijk.

  het is net waar je je prioriteiten legt, en wat je wilt besteden. wil je echter safe zitten, spaar dan gewoon nog ff door en koop bijvoorbeeld een goeie chieftec dan….
 • hoeveel fsb wordt het ongeveer voor mij dan denk je???

  ik weet dat het moeilijk schatten is maar toch.
 • jeez….. :roll:

  die XP2000, palomino zeker? KT333 bordje.

  wat doet een XP 2000— 1600 mhz ofzo…

  misschien iets van 1900 mhz ofzo… ik weet zo niet of die chaintech goed OC'ed, als je 166 FSB kan halen, en met de standaard MP, dan zit je al op een XP2400..
 • ik weet nu dus nog steeds niet wat ik ga doen voor voeding omdat ik volgens mijn geen divider op mijn mobo heb zitten dus als ik hem bijv op 150 fsb laat lopen dan oc ik mijn AGP ook heel erg.

  dus ik moet nog ff kijken wat ik precies gaat doen maar als ik dus wel een divider heb(heb het aan chaintech gevraagd) dan koop ik zeker die chieftech.

  ps je zit helemaal goed met wat ik in mijn systeem heb zitten.
 • Voedingen zijn net versterkers. Staat er 400W op, maar als je naar het [b:d78ca29b2c]Amperage[/b:d78ca29b2c] kijkt blijkt een 350 W 'kwaliteits'voeding van b.v. Antec dezelfde hoeveelheid amperages te leveren (en ook blijven leveren, ongeacht de belasting op de andere 'lijnen')
  Dus, als je € 29,= uitgeeft en je sluit vervolgens een AMD 2k+, 2 7200 rpm disks, CD + CDR, radeon 9700 etc aan, moet je niet gaan janken dat je van die 'vreemde' vastlopers krijgt.
  Mijn 'sapetoku' voeding in ieder geval vervangen door een Antec 400W, super stil en powerrrrrrrrr (€ 79,= bij http://www.cswf.nl/)
 • ik ga toch voor die chieftech :oops:

  want ik krijg waarschijnlijk nog zat voor mijn ti4200 terug en dan koop ik gelijk een 9700 :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.