Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ALDI AANBIEDING : Digitale Mini DV Camcorder. doen of niet??

Anoniem
mannie28jaar
19 antwoorden
 • zag net dat vanaf 18 Juni de aldi een camcorder in de aanbieding heeft. Wat vinden jullie ervan??? Ik heb nu een simpele digitale fotocamera (kodak DC3200)…
  http://members.lycos.nl/bijnamenned/aldi.jpg voor de advertentie! (beetje groot maar ja)
 • Voor de modemgebruikers is het wel zo vriendelijk om een link te plaatsen ipv het gehele plaatje. Pas het even aan of geef in je titel aan dat het een grote afbeelding bevat.

  Ik weet niet wat je met het apparaat wil, maar over het algemeen is foto's maken niet hun sterkste kant.
 • Wil hem hoofdzakelijk gebruiken voor video, weet niet of ik mijn digitale fotocam van 2 jaar oud weg zal doen :-?
 • [quote:5b0e61dd96="sebastiaan2003"]Wil hem hoofdzakelijk gebruiken voor video, weet niet of ik mijn digitale fotocam van 2 jaar oud weg zal doen :-?[/quote:5b0e61dd96]

  Ik zou je digicam niet wegdoen, want dat medion ding heeft maar 800.000 pixels.
 • Lijkt er wel een beetje op!
  http://www.samsung.nl/cgi-bin/samsung/0/Producten/detailpagina?id=17MAHq-1ME-0
 • [quote:37a114f4d3="sebastiaan2003"]Lijkt er wel een beetje op!
  http://www.samsung.nl/cgi-bin/samsung/0/Producten/detailpagina?id=17MAHq-1ME-0[/quote:37a114f4d3]

  :o Ik zie anders toch hele duidelijke verschillen.

  Overigens moet er wel ergens een dubbelganger van deze camera zijn, medion maakt die dingen net als de digi-fotocamera's niet zelf maar plakt zijn logo over een of ander model van een ander merk heen.
 • Wat zijn dan de grote verschillen (alleen geheugen toch)???
 • Gewoon doen! Wat je bij Aldi koopt is zeer goed spul. Je moet er trouwens errug vroeg bij zijn want ze zijn zo weg! Een vergelijking tussen een camcorder en een digitale fotocamera kun je eigenlijk niet maken. Het zijn apparaten die elk een eigen specialisme hebben.
 • DV media voor die camera zijn gewoon tape-jes en geen schijfjes. Deze kun je net als bij een reguliere videorecorder gewoon overschrijven.
 • 2x
  1:Er is geen dv-in op de camera aanwezig en dat betekend dat je evt gemonteerde video niet kan terugschrijven naar de camera, deze blijft dus op je pc staan alwaar je er absoluut niets mee kan aanvangen simpelweg omdat de omvang te groot is, 9 minuten dv-video=2 GB……
  Ik zou vandaag de dag geen dv camera kopen als er geen dv-in op zit.

  2: je kunt een videocamera absoluut niet vergelijken met een foto camera, de plaatjes die uit een videocamera komen zijn hooguit geschikt voor webgebruik, echt veel meer kun je er niet mee.
  Als je de camera dus koopt om er ook fotos mee te schieten dan wacht je een teleurstelling, zie de foto optie meer als een aardig extraatje maar het apparaat is in eerste instantie een videocamera
 • [quote:b6bf54405c="sebastiaan2003"]Wat zijn dan de grote verschillen (alleen geheugen toch)???[/quote:b6bf54405c]

  De specificaties komen misschien overeen maar dat zegt nog niet dat je die medion kan gelijkstellen aan die samsung. neem alleen al de cameralens, een goede kwaliteit lens is zeer belangrijk. Bij een topmerk kan je er doorgaans vanuit gaan dat dit in orde is, bij dit soort aanbiedingen zijn dat juist de dingen waarop men bezuinigd (je leest het toch niet af aan de specificaties).

  [quote:b6bf54405c="Henk Bakker"]Gewoon doen! Wat je bij Aldi koopt is zeer goed spul.[/quote:b6bf54405c]

  Ik wil niet weer gaan discussieren over wel/niet Aldi want dat verhaal kennen we wel. Maar de opmerking dat alles van de Aldi bij voorbaat topkwaliteit is, is natuurlijk onzin.

  De laatste PC was idd een hele mooie voor een scherpe prijs, maar het zou best kunnen dat deze camera niet al te best is. Het is best een dure aankoop, en het is dus erg voorbarig om iemand die camera te adviseren omdat je met andere producten van de Aldi goede ervaringen hebt (al is de kant-en-klare nasi van Aldi erg lekker :wink: ).
 • Ik vind 600 euro voor zo'n klein cameraatje niet duur, meestal zit de prijs minimaal 100 euro er boven. De specificaties zijn normaal, 800.000 pixels is ook normaal. Duurdere camera's hebben bijv. 1.3 megapixel zodat ze betere foto's kunnen maken. Er staat helaas niet bij of die 800.000 pixels interlaced zijn of progressive. Het ligt er ook een beetje aan of de lens die er in zit ergens op slaat. Ik zou de camera in elk geval wel overwegen.
 • Weet iemand als je zo'n dv schijfje beschrijft, en hem dan naar je computer zet. Kun je hem daarna nog overschrijven/wissen?
 • DV-in is op zich geen noodzaak als je je film exporteert naar divx of mpeg1 of mpeg2. Je kunt van je film ook een vcd/svcd/dvd maken dus ik zie niet in waarom je perse dv-in zou moeten hebben op een videocamera, ook al moet ik toegeven dat ik de dv-in op mijn eigen dv-camera wel handig vind en er ook gebruik van maak om een film naar een vhs-videoband te kopieren.
 • [quote:59dccde252="PS"]
  [quote:59dccde252="Henk Bakker"]Gewoon doen! Wat je bij Aldi koopt is zeer goed spul.[/quote:59dccde252]
  Ik wil niet weer gaan discussieren over wel/niet Aldi want dat verhaal kennen we wel. Maar de opmerking dat alles van de Aldi bij voorbaat topkwaliteit is, is natuurlijk onzin.[/quote:59dccde252]
  Mee eens, hoe kan je nou zoiets zeggen.
 • ziet eruit als een slechte imitatie van de sony in mijn plaatje links maar eh

  het belangrijkste vind ik de garantie die je erop krijgt en daar zie ik eerlijk gezegd niks over

  heel irritant is het overigens als de camera geen DV-in heeft
  voor goede kwaliteit moet je dan weer een DVD-speler gaan kopen en dat is precies het verschil met een goede SONY/JVC/enz.
 • [quote:ec4bb1b22d="Eclips"]
  heel irritant is het overigens als de camera geen DV-in heeft
  voor goede kwaliteit moet je dan weer een DVD-speler gaan kopen en dat is precies het verschil met een goede SONY/JVC/enz.[/quote:ec4bb1b22d]

  Sony, Jvc, panasonic, sharp en ga zo maar door hebben ook niet altijd dv-in op de videocamera zitten. Dat heeft niets met kwaliteit te maken. Voor dv-in betaal je meer geld omdat er dan belasting op de videocamera wordt geheven omdat de videocamera dan wordt beschouwd als een digitale videorecorder. Dat dv-in iets met kwaliteit van de camera te maken heeft is echt onzin. Overigens zijn andere videocamera's die ook zo klein zijn niet zo heel erg veel duurder (100 - 150 euro) en dan heb je een merk zoals jvc of canon als je daar tenminste waarde aan hecht. En het is ook niet zo dat een videocamera van een bekend merk perse goed is of dat een camera van een niet bekend merk perse slecht is.
 • [quote:6308736cf4="Eclips"]
  het belangrijkste vind ik de garantie die je erop krijgt en daar zie ik eerlijk gezegd niks over
  [/quote:6308736cf4]


  Er zit 3 jaar garantie bij!
 • Ik heb hem niet gekocht iemand anders wel??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.