Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Accuproblemen met mijn laptop

Anoniem
jackdegek
11 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb wat problemen met mijn Laptop, een Compaq Presario 1200. Ik kan namelijk de laptop niet meer opstarten zonder stroomkabel. Als ik dat wel doe, schakelt hij zich meteen uit, alsof de batterij leeg is. Als ik dan met de netsnoer aangesloten de laptop opstart, zijn er geen problemen, en geeft de energiemeter aan dat de accu-energie nog vol genoeg (70% of hoger). Als ik dan de netsnoer eruit haal, en de laptop dus alleen op de accu door gaat werken, kan de laptop dat nog ruim 2 uur uithouden…

  Ligt het misschien aan het opstarten zelf, dat daarbij veel stroom wordt gebruikt voor een bepaald gedeelte? Het diskettestation heb ik al uitgeschakeld, maar dan nog blijft het probleem…

  Het iemand een idee??

  Bedankt,

  Tom Zwartjes
 • Start eens op zonder accu in de laptop, plaats de accu en start op op accu. Misschien is er een regeling ontregeld en hierdoor te 'resetten'.
  Andere variaties…
 • Je batterij begint geleidelijk aan de geest te geven.
  Nieuw leven voor NC en NimH: [u:cb427cf31a]totaal ontladen[/u:cb427cf31a] en terug opladen.
  Indien te ver versleten: geen oplossing.
  Li-On batt.: hernieuwen.
  Vanaf 3 jaar werking in laptop beginnen alle batterijen hun kracht te verliezen. NC's vanaf 2 jaar.
 • Volgens mij een gevalletje van memory-effect.

  Probeer die accu eens helemaal te ontladen.

  Je laden die accu zeker vaak op, terwijl hij nog niet helemaal leeg was?

  //Alicante
  Je was me net voor met dat ontladen/laden
 • Inderdaad: dit vergat ik nog:
  In principe MOET je voor een lange levensduur alle NCad en NimH herlaadbatterijen [u:892b02c075]steeds ontladen [/u:892b02c075]voor het opladen. Nooit BIJ-Laden. Staat trouwens in alle handleidingen maar niemand doet dat. Ikzelf trouwens ook zelden. Maar wanneer dan mijn batterijen hun werking verliezen heb ik geen forum nodig om te weten dat ik moet nieuwe kopen.
  Alleen met Li-On batterijen mag je dat wel.
 • idd; RTFM
  Het is net als met die batterijen van mobiele telefoons.
  Ow; mijn accu is nog maar half vol, ff bijladen.
  [b:2f89eb44d1]
 • [quote:bbc06c18da="Alicante"]Inderdaad: dit vergat ik nog:
  In principe MOET je voor een lange levensduur alle NCad en NimH herlaadbatterijen [u:bbc06c18da]steeds ontladen [/u:bbc06c18da]voor het opladen. Nooit BIJ-Laden. Staat trouwens in alle handleidingen maar niemand doet dat. Ikzelf trouwens ook zelden. Maar wanneer dan mijn batterijen hun werking verliezen heb ik geen forum nodig om te weten dat ik moet nieuwe kopen.
  Alleen met Li-On batterijen mag je dat wel.[/quote:bbc06c18da]Ik meen toch zolangzamerhand begrepen te hebben dat dit voor de nieuwste typen NimH niet meer geldt. Voor NiCad wel, en inderdaad wordt dit vaak te weinig beseft. Je zit echter vaak noodgedwongen vast aan een systeem, b.v. een mobiele telefoon in een carkit, wordt permanent op lading gehouden, met alle gevolgen vandien voor de accu (niet die van de auto ;)).

  Overigens begint een professioneel extern laadapparaat standaard met een ontlaadprocedure.

  Jan de Boer
 • Voor zover ik weet kun je NiMH gewoon bijladen als je daar zin hebt. NiCd moet je inderdaad volledig ontladen voordat je hem oplaadt, maar bij NiMH hoeft het volgens mij maar af en toe omdat het geheugeneffect bij NiMH veel kleiner is dan bij NiCd.
 • bij dure batterijvretende apparaten worden Li-ion batterijen bijgeleverd
  (zoals laptops)

  wat voor batterij heb je dan eigenlijk??
 • Het is een NiMH-batterij, en wat er al gezegd werd over dat bijladen… dat doe ik idd ook. Maar ik zal eens proberen of het volledig ontladen en opladen, wél werkt.

  Bedankt voor de tips

  Tom Zwartjes
 • -Dat werkt inderdaad, tenzij je batterij stilaan de geest aan't geven is.
  -Niet waar Bacterie en De Boer. De nieuwste NimH batt hebben inderdaad minder last van het geheugeneffect: maar het probleem blijft actueel.
  -Niet iedereen heeft een moderne lader met ontlaadoptie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.