Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

aanschaf nieuwe harddisk; cache??

6 antwoorden
  • Hallo, Ik wil een 2e harddisk in mijn computer bouwen voor videobewerking, maar wat is nu het nut van het cache op de harde schijf 2mb of 8mb?? alvast bedankt
  • Een HD met een cache van 8 mb is volgens mij sneller dan 1 met een 2 mb cache
  • Een Hdd met 8 mb cache is idd sneller. (dan dezelfde alleen met 2 mb). Als je het geld hebt zou ik er zeker voor 1tje met 8 mb gaan. Zie het als het intern geheugen van je pc.. alleen dan van je hdd... :)
  • Even iets over die 2 mb of 8 mb cache bij harde schijven: Soms komt van het ene merk de 2 mb-versie als beste uit een test, terwijl van een ander merk de 8 mb-versie de snelste blijkt. Ook kunnen bij verschillende schijfgroottes variaties optreden. Wat ook gebeurt: Komt een 2 mb-versie van bepaald merk als beste uit een test; blijkt dat bij een andere test de 8 mb-versie de beste is. :-? Harde schijven worden in verschillende tests op verschillende manieren getest, met verschillende resultaten. Maar de verschillen tussen 2 mb of 8 mb zijn vaak niet zo groot. Zelf heb ik zowel de WDC WD800BB als de WDC WD800JB in mijn systeem. :P Zie ook bijv. Computer!Totaal, dec. 2002 en april 2003 voor testen van harde schijven.
  • Check ff dit topic, hier wordt ook gesproken over de verschillen tussen 2 en 8 mb cache bij een hd: [url]http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93951&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=5d02caae09836375dd331a880fca72df[/url] Ik zou me persoonlijk niks aantrekken van al dat gezeur en gewoon eentje met 8 mb cache nemen, qua prijs maakt het toch niks uit.
  • Alvast bedankt voor de reakties, ik denk dat het een maxtor (daimondmax plus 9 (6Y080P0) €109,-) gaat worden en dan nog ff over de toegangssnelheid 9ms is denk wel goed. [url]http://www3.alternate.nl/[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.