Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harddisk stuk? ruimt wel op maar maakt geen plaats vrij

adcomp
13 antwoorden
 • hoi, ik heb geprobeerd om mijn nieuwe HD op te ruimen. nadat ik echter vele gigabytes aan video bestanden heb verwijderd (ook de prullenbak is leeg), blijft windows (en ook andere programma's) dat de schijf vol is. om de ruimte weer te kunnen gebruiken heb ik de schijf moeten formateren. het feit dat de verwijderde data schijnnbaar niet te wissen is, duidt dat op een fout in mijn harddisk?
  graag jullie advies.
  bij voorbaat dank
  gr ad koch
 • Ik zou de schijf even testen.
 • kun je me laten weten hoe ik de schijf kan testen. ik heb namelijk geen idee wat je bedoeld.
  gr ad koch
 • Kun je na het formateren de schijf normaal gebruiken en klopt de aangegeven vrije ruimte nu? Als je er iets op zet en daarna verwijderd, ook uit prullebak, kloppen de aangeven gebruikte ruimte voor en na verwijderen, met de hoeveelheid die verwijderd is? zoniet, zelfs niet na herstart pc?
 • ik heb de schijf geformatteerd. grootte 76 GB. vervolgens 10 gig aan video er op gecopieerd. het systeem geeft aan 66 GB vrij. 10 gebruikt. dit klopt dus. vervolgens de 10 gig verwijderd. cleansweep de boel laten opruimen en toch blijft het systeem aangeven 66 vrij en 10 Gb in gebruik. ook na het opstaren van het systeem. ik heb een dual boot systeem en krijg in zowel XP als 2000 dezelfde info! het video bestand van 10 gig is uiteraard na het verwijderen niet meer aanwezig.
  gr ad koch
 • En die 10 gig zit echt niet in de prullebak? hm, vreemd. Kun je de bestanden wel gebruiken als ze op die schijf staan?

  [quote:bade60d5a7="adcomp"]kun je me laten weten hoe ik de schijf kan testen. ik heb namelijk geen idee wat je bedoeld.[/quote:bade60d5a7]

  Bijvoorbeeld met schijfcontrole van windows. Rechtermuisklik op het bewuste station, selecteer 'eigenschappen', klik op tabblad 'extra' en kies daar 'foutcontrole'
 • volgens windows werkt ie goed. schijfcontrole levert geen bijzonderheden op.
  gr ad koch
 • Het probleem is eerder langs geweest; ik kan het alleen niet meer vinden. Heeft volgens mij te maken met grootte van de bestanden.

  Welke besturingssysteem overigens?
 • win 2000 pro en xp pro.
  gr ad koch
 • [quote:68e05e4e9d="adcomp"]hoi, ik heb geprobeerd om mijn nieuwe HD op te ruimen. nadat ik echter vele gigabytes aan video bestanden heb verwijderd (ook de prullenbak is leeg), blijft windows (en ook andere programma's) dat de schijf vol is. om de ruimte weer te kunnen gebruiken heb ik de schijf moeten formateren. het feit dat de verwijderde data schijnnbaar niet te wissen is, duidt dat op een fout in mijn harddisk?
  graag jullie advies.
  [/quote:68e05e4e9d]
  Welke programmaatjes heb je allemaal draaien dan?
  Komt het niet toevallig door één van die Norton applicaties?
 • Heb je niet toevallig het programma Norton Protected Recycle Bin (of hoe dat ook precies heet) draaien?
  Deze houdt namelijk de files nog vast ook al leeg je de prullenbak.
  Je moet dan nog via de Norton UnErase Wizard de files nog verwijderen.
 • vriend van me had precies hetzelfde probleem.
  (ook met video bestanden, met een pinnacle kaart en software)

  bij hem was het inderdaad dat hij over het hoofd zag de door norton vastgehouden files te wissen.
 • heb je je prullenbak wel geleegd? anders staan ze echter nog wel op je schijf.

  Greetz,
  Koen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.