Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD en Brander weg onder XP

Anoniem
mhjvermeer
5 antwoorden
 • Sinds kort heb ik het probleem met mijn dvd drive en cd brander. Van het ene op het andere moment zet Windows XP er een geel uitroepteken erbij. Ook via mijn computer zijn mijn beide drives niet te zien.

  Wanneer ik bij eigenschappen van desbetreffende drives ga kijken, krijg ik de foutmelding dat windows de drivers niet in het geheugen kan laden omdat de drivers ontbreken of beschadigd zijn.

  Ik heb de drives verwijderd en opnieuw geinstalleerd, probleem blijft. Ik heb ze zelfs fysiek losgekoppeld en daarna opnieuw geinstalleerd niets helpt. Ik heb de nodige .sys files van een andere computer gekopieerd, probleem blijft,

  Onder win98SE en Linux doen de drives het wel. De drives zijn dus niet kapot. Ik wil niet alles opnieuw installeren om mijn cd drives aan de gang te krijgen. Wie heeft een idee? Ik gebruik Windows XP Pro
 • Wat je kan proberen is onder Computer/Eigenschappen/Apparaatbeheer
  kijken of je Ide-kanalen aanwezig zijn.Zo ja deze verwijderen opnieuw opstarten en als het goed is vind Windows dan nieuwe Hardware waarna het opnieuw geinstalleerd wordt.
 • Helaas, geen resultaat
 • Alles werkt weer. Waarschijnlijkt teveel weggehaald met AdAware
 • Dat kan niet met adaware , de oorzaak moet ergens anders zitten. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.