Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

MS-DOS-compatibiliteitsmodus

Anoniem
Hans.Vosman
3 antwoorden
 • Ik heb een probleem met de driver van mijn harde schijf.
  Als ik kijk in de Windows Verkenner, zie ik 3 schijfen (partities) C,D,E staan, terwijl ik slechts twee Windows partities heb aangemaakt. Als ik op schijf D klik krijg ik de melding: "Schijf niet gereed". Partition Magic ziet deze D schijf niet, dus ik kan deze partitie ook niet verwijderen.

  Als ik bij Apparaatbeheer>Systeem>Prestaties kijk zie ik "Station D gebruikt MS-DOS-compatibiliteitsmodus." staan. Heeft dit te maken met een driverconflict? Hoe kan ik dit oplossen?
 • Het kan zijn dat de partitionering van slag is. Dit kan komen door een defecte harde schijf, maar ook door een onjuiste partionering. Het laatste geval heeft het zin alles overnieuw te doen. Controleer nog eens goed wat de groottes zijn van de verschillende partities. ALs de totale grootte v.d. partities niet overeenkomt met de harde schijf grootte en/of je kan de partities die je hebt niet betrouwbaar gebruiken door er bestanden op te plaatsen. Als er iets niet klopt, dan kun je nog proberen opnieuw te partitioneren. Er is een verklaring voor die extra E: dus zoek uit wat je met die E: kan doen. Als C:, D: en E: op dezelfde schijf zitten, dan is er echt iets mis met D:. Of E: echt is, dat durf ik zo niet te zeggen, daar kun je zelf het makkelijkste achterkomen. Heb je nog iets speciaals gedaan?
 • Ik had mijn harde schijf eerste gepartitioneerd met een ander programma (iets van Boot-NG of zo). Deze liet partities overlappen, dus toen ben ik overgestapt op het betrouwbare Partition Magic.

  Als ik de grootte van de partities bij elkaar op komt er ongeveer 8Gb uit, wat overeenkomt met de grootte van mijn harde schijf
  Als ik in Partition Magic kijk zie ik de volgende tabel:
  C FAT 32 2,5Gb Primair
  D FAT 32 2,0Gb Primair
  Linux Ext2 0,1Gb Primair
  Linux Ext2 2,0Gb Logisch
  Linux Swap 0,2Gb Logisch
  En nog 1,2Gb ongepartitioneerd

  Wat ook vreemd is dat in Partition Magic alleen de C en D als FAT 32 verschijnen, terwijl in Windows Verkenner ook nog een E schijf verschijnt. Deze E schijf is eigenlijk de D schijf, en de D schijf in de Verkenner is ongeldig. Deze ongeldige D schijf, vertraagt mijn systeem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.