Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

TV Card Audio/Alleen ruis

11 antwoorden
  • Ik krijg het geluid van mijn TV Card (Medion Pico 200 met SAA7134 chipset van philips) niet aan de gang. Geeft allen maar ruis. Beeld werkt perfect. Heb een line out en deze lijdt ik door naar de line in van mijn soundblaster live. Moet ik hier een speciale kabel voor gebruiken heb nu een wat lange kabel, maar de ruis hoor ik wel. Als ik bv koptelefoon in mijn line out doe krijg ik ook ruis. :roll: :roll:
  • In principe maakt de lengte van je kabel niet zoveel uit (tenzij het kilometers worden natuurlijk). Mogelijk moet je in het programma van je TV-kaart nog instellen welke audio-bron je gebruikt. Bij hauppauge en Leadtek is dat bijvoorbeeld wel zo. Als je daar dus de verkeerde "source" kiest, hoor je niets dan ruis.
  • Welke source moet je gebruiken in Nederland?????
  • Dat heeft niet zoveel te maken met Nederland, maar meer met de hardware in de PC. Normaal gesproken staat daar je geluidskaart en die moet je dan kiezen. Het kan ook zijn, dat je moet kiezen voor Line-OUT/Line-IN.
  • Mijn soundcard staat aangegeven. Soundblaster Live. Ik gebruik Chris TV en daar kan ik ook aangeven. Bij soundsytem FM-B/G, FM-D/K1, FM-D/k2 en zo nog enkele meer. Is er een instelling die ik over het hoofd zie. :cry:
  • Zet de instellingen voor audio, van je tv kaart, eens op line-in.
  • Dat heb ik staan want de ruis geeft hij wel door...Het lijkt er meer op de hij niks wil coderen.
  • Lijkt me een geval van "stuk" De ruis geeft aan dat je geluidkaart + instellingen wel goed zijn. Sterkte :wink:
  • Heb je toevallig Norton Antivirus 2003 geïnstalleerd? Zoja verwijder die dan eens volledig. Het is namelijk zo dat alle TV-Kaarten na ± 50 seconden stoppen met het geluid. Zie hiervoor ook de Faq lijst op de Nortonsite. Ik had c.q. heb er ook last van hem heb de versie 2002 weer terug gezet. Succes
  • het maakt wel uit wat voor kabel je gebruikt, dus, wat voor kabel gebruik je?
  • [quote:8516188661="wijker"]Heb je toevallig Norton Antivirus 2003 geïnstalleerd? Zoja verwijder die dan eens volledig. Het is namelijk zo dat alle TV-Kaarten na ± 50 seconden stoppen met het geluid. Zie hiervoor ook de Faq lijst op de Nortonsite. Ik had c.q. heb er ook last van hem heb de versie 2002 weer terug gezet. Succes[/quote:8516188661] Klopt wijker. NAV 2003 zorgt inderdaad voor het wegvallen van het geluid bij tv-kaarten. Maar je kan dit probleem oplossen door de protection op MSN Messenger uit te schakelen. :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.