Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nikon Coolpix 3100 of Canon Powershot A70

stefanpack
11 antwoorden
 • Ik ga denk ik kiezen tussen deze twee, belangrijk bij de Nikon is de accu, zit die ook bij de Canon? Verder lijken ze veel op elkaar, welke is 'beter'?
  Ook belangrijk is natuurlijk wat er allemaal bij zit enz…
 • Canon gaan vier (oplaadbare) aa-batterijen in.

  De canon komt verder goed uit tests in verschillende tijdschriften, ik heb toevallig vanmiddag met een kennis die deze camera ook wil ff wat bladen doorgelezen. De A70 komt als winnaar uit de test van Computeridee (voor zover dat wat waard is :wink: ). Zowel C!T en PCM hebben de A60 als beste getest, dit is dezelfde camera maar dan in 2megapixel-variant.

  Op http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/769695 vindt je een gigantisch topic over de canon a60/70. (zeer compleet met foto's, links naar reviews, ed.)

  Op basis van het bovenstaande zou ik dus voor die Canon gaan (is geloof ik wel iets duurder). Hou er wel rekening mee dat deze camera momenteel niet altijd even goed leverbaar is.
 • Ja, ik heb die awards ook gezien, maar is een accu niet veel handiger?
  En qua lens en mogelijkheden etc…

  O ja, ik zie op camfilm.com de Coolpix 3100 voor 343,- en die CompactFlash kaartjes zijn ook goedkoop daar… goed?
  En wat is beter aan Ultra kaartjes?

  Bij de Canon moet je ook nog dingen erbij kopen?
 • Ikzelf heb een fuji met accu en m'n moeder heeft pas geleden een hp gekocht met oplaadbare batterijen. Een losse accu met lader van fuji blijkt veel duurder dan een lader met aa-batterijen (zelfs als je een duur merk koopt zoals GP). Ik heb niet een op een getest, maar ik kan nou niet zeggen dat zo'n accu heel veel langer meegaat dan een setje aa-batterijen.

  Ik denk dat je bij je keuze beter op andere punten kan letten, want het soort accu is denk ik geen verkoopargument. Uiteraard hoor je vaak verhalen dat aa-batterijen na 20 foto's leeg zijn, maar dat heeft denk ik ook te maken met het soort batterijen. Als je oplaadbare batterijen koopt, neem dan een bekend merk zoals GP van 1800nimh.

  Voor accesoires zie o.a. het stukje op de link van tweakers.
 • [quote:1a9477b452="stefanpack"]Ja, ik heb die awards ook gezien, maar is een accu niet veel handiger?
  En qua lens en mogelijkheden etc…

  O ja, ik zie op camfilm.com de Coolpix 3100 voor 343,- en die CompactFlash kaartjes zijn ook goedkoop daar… goed?
  En wat is beter aan Ultra kaartjes?

  Bij de Canon moet je ook nog dingen erbij kopen?[/quote:1a9477b452]

  Ik denk dat je qua lens met de canon een toppertje in huis haalt.
  Ook qua handmatige instellingen is het toestel prima.
  En ik denk dat je een camera koopt om zijn kwaliteit en niet om de dingen die er bij zitten.
  Je zal bij elke camera die je koopt toch een geheugenkaartje erbij moeten nemen (de standaardkaartjes zijn altijd te klein)
  Ook een paar extra accu's is onmisbaar (je bent lekker aan het schieten en de accu's zijn leeg).
  Voor de rest is de handleiding en de bijbehorende software bij Canon prima in orde.

  greetz.
 • Ik d8 eerst aan de Nikon, vanwege de accu die toch veel fotos konmaken, zei iemand in een fotozaak.

  Dus alles is compleet, behalve de batterijen bij de Canon? Of moet je daar toch nog wat bij kopen, lader ofzo?

  En die site, is die goed? (zie hierboven)
 • [quote:6dc2b8c207="stefanpack"]Ik d8 eerst aan de Nikon, vanwege de accu die toch veel fotos konmaken, zei iemand in een fotozaak.[/quote:6dc2b8c207]

  wat een onzinargument van zo'n verkoper, hij zal wel meer bonus opstrijken bij die Nikon of zo. :wink:

  [quote:6dc2b8c207]
  Dus alles is compleet, behalve de batterijen bij de Canon? Of moet je daar toch nog wat bij kopen, lader ofzo?[/quote:6dc2b8c207]

  bij die canon komt nog een oplader met batterijen bij, maar in verhouding tot de aanschaf van een camera is dat niet zo heel veel. In de consumentengids van deze maand staat trouwens een test van laders.

  Verder zal je zowel bij Nikon als Canon behoefte hebben aan een extra geheugenkaart. Beide camera's leveren een kaart van te kleine omvang mee om serieus met de camera op stap te gaan.

  [quote:6dc2b8c207]
  En die site, is die goed? (zie hierboven)[/quote:6dc2b8c207]

  Via onderstaande link de ervaringen van klanten van deze shop:

  http://www.tweakers.net/shopsurvey/2658
 • Ik twijfel tussen de A60, de A70 of de G3 van Canon. G3 is wel direct een stuk duurder maar als gevorderd fotograaf maar beginnend "digi-graaf" ligt daar toch mijn voorkeur. Om te beginnen lijkt toch de A60 een aardige optie. Enorm voordeel van de AA-batterijen is dat ze wereldwijd te krijgen zijn en goede alkaline batterijen gaan veel langer mee dan je foto's op een Flash-card kunt schieten. Een oplaatbare accu loopt snel leeg als je hem niet gebruikt en je zit dus regelmatig met het opladen. En daar komen op vakantie weer de problemen met adapters bij………
 • [quote:1c75705840="its-me"]Ik twijfel tussen de A60, de A70 of de G3 van Canon. G3 is wel direct een stuk duurder maar als gevorderd fotograaf maar beginnend "digi-graaf" ligt daar toch mijn voorkeur. [/quote:1c75705840]

  Ik zou de A60 achterwege laten, 3megapixel begint toch min of meer de standaard worden. Afdrukken van maximaal 10x15 is denk ik een behoorlijke beperking als je meer met je foto's wil doen dan uitprinten en in je fotoalbum plakken.
 • Ik heb de Canon Powershot A70 gekozen, en ben er zeer tevreden mee! Voor eventuele twijfelaars: koop deze, misschien wat duurder, maar echt een mooi ding! Heel veel opties, best een professioneel ding!
 • [quote:791a76d70e="PS"]Als je oplaadbare batterijen koopt, neem dan een bekend merk zoals GP van 1800nimh.[/quote:791a76d70e]

  Je hebt tegenwoordig ook al 2100nimh van GP. Zie deze website voor meer info.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.